Week van de lentekriebels

De Week van de Lentekriebels, dit jaar van 16 t/m 20 maart,  is een landelijke themaweek en gaat vooral over liefde en vriendschap: een respectvolle omgang met elkaar.

Deze week vindt altijd plaats wanneer de lente begint, omdat dan de bloemen weer beginnen te bloeien en er weer jonge dieren geboren worden. We krijgen lentekriebels in onze buik en raken vertederd door de prachtige ontwikkelingen in de natuur!

In elke klas wordt er elke dag een les gegeven uit het bijbehorende lespakket. De lessen kunnen gaan overvriendjes maken, verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren, en ontwikkelingen van een baby’tje in de buik tot de veranderingen die plaatsvinden in de puberteit. Kinderen zijn daar zelf natuurlijk heel nieuwsgierig naar!

De lessen passen bij de belevingswereld van de kinderen, en zijn bedoeld om kinderen een stevige basis te geven in zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Elk kind is immers uniek en mag er zijn! Een belangrijk thema daarin is weerbaarheid: kunnen opkomen voor jezelf. Elk kind moet weten dat niemand zomaar aan zijn of haar lichaam mag komen als het kind dat niet wil. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen weten en kunnen aangeven wat wél oké is. Zo worden kinderen weerbaar!

Wij vinden dit thema als school erg belangrijk. Tegenwoordig krijgen kinderen via reclames, internet en andere media gemakkelijk een verdraaid en onrealistisch beeld van liefde en relaties, wat niet klopt met de werkelijkheid. Met de lessen in de Week van de Lentekriebels kunnen we daar de feiten tegenoverzetten, vanuit een positieve blik. Zo krijgen we een prettige sfeer, zowel in de klas als daarbuiten, waarin iedereen zichzelf mag zijn!

Ouderbijeenkomst  met theater “Opvoeden met liefde

Liefde, respect, en weerbaarheid zijn thuis natuurlijk net zo belangrijk als op school. Als ouder wilt u graag uw kind  zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Ook als het om liefde en relaties gaat! Hoe maakt u uwkind weerbaar? Weet uw kind genoeg over veranderingen in de puberteit? Wat kunt u wanneer vertellen, en hoe dan? Hoe gaat u om met lastige vragen? Dit komt allemaal aan bod bij de speciale ouderbijeenkomst met interactief theater. U krijgt handige tips, en de acteurs krijgen u gegarandeerd  aan het lachen! Bent u nieuwsgierig hoe zo’n bijeenkomst gaat? Bekijk dan vast dit filmpje: https://youtu.be/yr6RdkYQvzM

U bent van harte uitgenodigd! Op 12 maart van 8.45-10.15 in de speelzaal van Bijlmerdrie.