Groep 3A (juf Freke en juf Angelique)

Welkom op de klassenpagina van groep 3a!

Gymtijden

De kinderen krijgen twee keer per week gym. Dinsdag in halve groepen in de speelzaal van meester Dorian en donderdag in de grote gymzaal van meester Egon. Op dinsdag hebben de kinderen alleen gymschoenen nodig. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind sportieve kleren aan heeft? Op donderdag gymmen de kinderen in een sportbroek, een T-shirt en sportschoenen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op gymdagen makkelijke kleding draagt (i.v.m. aan- en uitkleden)?

—————————————————————————————————

Belangrijkste doelen groep 3

Lezen en schrijven

Sinds een aantal jaar richten wij ons lees-/en schrijfonderwijs in aan de hand van een thema. Wij werken ontwikkelingsgericht met de methodiek Zin in Lezen waarbij leesmotivatie voorop staat. Als u meer wilt weten over ontwikkelingsgericht onderwijs neem dan eens een kijkje onder het kopje Ontwikkelingsgericht op de website: https://www.obs-wereldwijs.nl/ontwikkelingsgericht/

We zullen u regelmatig een update sturen over het thema via Parro. Dit kunnen foto’s en filmpjes zijn maar ook voorbeelden van teksten die worden behandeld.

Thuis is het belangrijk om veel te blijven voorlezen. Daarnaast kunt u met uw kind startende leesboekjes lezen of boekjes met het niveau M3.
Bij het leren lezen is het erg belangrijk dat de letters fonetisch uitgesproken worden. Hieronder vindt u een lijst met de juiste uitspraak.

Lijst fonetische uitspraak letters

In groep 3 leren de kinderen schrijven. Mocht uw kind thuis belangstelling hebben om te oefenen met het schrijven van letters, dan kunt u hieronder zien welke letters we gebruiken. De bovenste rij zijn de leesletters, de onderste rij zijn de letters zoals kinderen ze leren schrijven. De schrijfrichting is daarbij erg belangrijk. De meeste letters worden van boven naar beneden geschreven.

Rekenen
Wij werken in de klas met de methode Wereld in getallen. Hieronder vindt u een link naar alle doelen per blok voor het schooljaar.

https://www.obs-wereldwijs.nl/doelen-rekenen-groep-3-wereld-in-getallen/

Elk kind op Wereldwijs heeft een account op https://www.oefenweb.nl voor de programma’s Rekentuin en Taalzee. Het is de bedoeling dat de kinderen 100 opgaven Taalzee en 100 opgaven Rekentuin per week doen. De spelletjes sluiten aan bij de leerstof van dat moment.

Vreedzame school

Als u hier klikt vindt u meer informatie over de Vreedzame School en kletskaarten om thuis te kunnen praten over wat op school is besproken.

Thema
Voor leerzame filmpjes bij het thema kunt u kijken op www.schooltv.nl.

 

 

Laatste nieuws groep 3A

Inspectiebezoek: waardering GOED

Inspectiebezoek: waardering GOED! Lees hier het Kwaliteitsonderzoek inspectie Wereldwijs Wereldwijs heeft opnieuw de waardering GOED gekregen van de inspectie. Op ons […]

Boek cadeau en prijsvraag!

De kinderen krijgen traditiegetrouw vanaf groep 1 allemaal een boek mee om te lezen of in te kijken ( kleuters) en […]

Handleiding Mijnrapportfolio

Hierbij kunt u onze eigengemaakte handleiding vinden voor Mijnrapportfolio. U kunt er in lezen hoe u kunt inloggen en wat […]

Afspraken voor afstandsonderwijs

Aandachtspunten voor het online afstandsonderwijs vanaf 4 januari ➢ Communicatie  We communiceren met u via Parro. Elke dag krijgt u […]

Ouders en leerlingen bedanken alle teamleden

Bekijk al het nieuws