Groep 3A (juf Freke)

Welkom op de klassenpagina van groep 3a!

Gymtijden

De kinderen krijgen twee keer per week gym. Woensdag in halve groepen in de speelzaal van meester Pablo en donderdagochtend in de grote gymzaal van meester Egon. Op woensdag hebben de kinderen alleen gymschoenen nodig of gymmen zij op blote voeten. Op donderdag gymmen zij in een sportbroek, een T-shirt en sportschoenen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op gymdagen makkelijke kleding draagt (i.v.m. aan- en uitkleden)?

—————————————————————————————————

Belangrijkste doelen groep 3

Lezen en schrijven

Voorheen werkten wij met de methode Veilig leren lezen. Met ingang van dit schooljaar richten wij ons lees-/en schrijfonderwijs in aan de hand van een thema. Wij werken ontwikkelingsgericht. Als u meer wilt weten over ontwikkelingsgericht onderwijs neem dan eens een kijkje onder het kopje Ontwikkelingsgericht op de website: https://www.obs-wereldwijs.nl/ontwikkelingsgericht/

We zullen u regelmatig een update sturen over het thema via Parro. Dit kunnen foto’s en filmpjes zijn maar ook voorbeelden van teksten die worden behandeld.

Thuis is het belangrijk om veel te blijven voorlezen. Daarnaast kunt u met uw kind startende leesboekjes lezen of boekjes met het niveau M3.
Bij het leren lezen is het erg belangrijk dat de letters fonetisch uitgesproken worden. Hieronder vindt u een lijst met de juiste uitspraak.

Lijst fonetische uitspraak letters

Rekenen
Wij werken in de klas met de methode Wereld in getallen. Hieronder vindt u een link naar alle doelen per blok voor het schooljaar.

https://www.obs-wereldwijs.nl/doelen-rekenen-groep-3-wereld-in-getallen/

Dit schooljaar krijgen alle leerlingen een account bij https://www.oefenweb.nl voor de programma’s Rekentuin en Taalzee. Het is de bedoeling dat de kinderen hier drie keer per week mee oefenen. De spelletjes sluiten aan bij de leerstof van dat moment.

Vreedzame school

Als u hier klikt vindt u meer informatie over de Vreedzame School en kletskaarten om thuis te kunnen praten over wat op school is besproken.

Thema

Voor leerzame filmpjes bij het thema kunt u kijken op www.schooltv.nl.

 

Laatste nieuws groep 3A

Handleiding Mijnrapportfolio

Hierbij kunt u onze eigengemaakte handleiding vinden voor Mijnrapportfolio. U kunt er in lezen hoe u kunt inloggen en wat […]

Afspraken voor afstandsonderwijs

Aandachtspunten voor het online afstandsonderwijs vanaf 4 januari ➢ Communicatie  We communiceren met u via Parro. Elke dag krijgt u […]

Ouders en leerlingen bedanken alle teamleden

Week van de lentekriebels

De Week van de Lentekriebels, dit jaar van 16 t/m 20 maart,  is een landelijke themaweek en gaat vooral over […]

Voorleeswedstrijd en uitreiking diploma’s mediatoren

Vandaag hebben de nieuwe mediatoren hun diploma ontvangen! Zij zullen er samen met de meesters en juffen voor zorgen dat […]

Bekijk al het nieuws