Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS      NR  5

8 november schooljaar 2019-2020

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

 

12 en 14 november Oudergesprekken, op uitnodiging van de leerkracht.
Vanaf volgende week Start schoolfruit op wo, do en vrijdag!
Woensdag 20 november Open lessen 8.25-9.00
Donderdag 21 november Versier- en inpakavond19.00

Komt allen helpen!

Wereldkampioenen!

Jay-Kenzo en Jahnoë hebben allebei een gouden en zilveren medaille gehaald op  technisch onderdelen op het Open WK Taekwondo in Sardinië! Wat een prestatie en we zijn trots op deze kanjers!

NL cares vrijwilligers bedankt!

Op donderdag 31 oktober kwamen er vrijwilligers via NLCares bij ons in de groepen 5 om proefjes te doen.
We hebben een lavalamp gemaakt met zonnebloemolie, water, kleurstof en een bruistablet. We hebben geleerd dat olie bovenop water wil blijven liggen en door het bruistablet er mooi bubbels komen zoals een lavalamp. Verder hebben we proefjes gedaan met een ballonraket, bellen blazen, bouwen met marshmallows en spaghetti, drijven en zinken met paperclips en een proefje met door ballonnen prikken zonder deze stuk te laten gaan.
We gaan sommige proefjes nog een keer doen zodat we de tijd ervoor kunnen nemen en echt onderzoek kunnen doen naar het proefje zelf.

De pan uit reizen

De kinderen van groep 1 t/m 4  hebben op 29 oktober een hele mooie theatervoorstelling gezien: ‘de pan uit reizen’. Het was een voorstelling zonder tekst over een man die op reis gaat en in een gekke droomwereld terecht komt. De kinderen vonden het fantastisch!

 Oudergesprekken op 12 en 14 november

Volgende week dinsdag 12 november (’s middag) en donderdag 14 november ( ’s middags en ’s avonds) hebben wij ouder-gesprekken op aanvraag van de leerkracht. Als u via Parro geen verzoek hebt gekregen om u in te tekenen voor de gesprekken, dan betekent dit er van de leerkrachtkant op dit moment geen zorgen en/of andere bespreekpunten zijn. Uw kind krijgt na de kerstvakantie in januari zijn/har eerste rapport. Voor het rapportgesprek in januari worden alle ouders uitgenodigd en verwachten wij ook dat u allemaal komt. Bent u voor de komende oudergesprekken niet uitgenodigd en wilt u de leerkracht toch spreken? Stuur dan een berichtje via de Parro app met de reden, dan antwoordt de leerkracht zo snel mogelijk.

PARRO app

Inmiddels zijn alle ouders uitgenodigd om gebruik te maken van de Parro app. Nog niet alle ouders hebben zich aangemeld. Wilt u dit zo snel mogelijk doen?

Parro wordt een belangrijk communicatie middel van onze school.

Let op: foto’s opslaan voor eigen gebruik is prima, maar i.v.m. de privacywet mogen foto’s waar andere kinderen dan uw eigen kind op staan absoluut niet gedeeld worden op sociale media zonder toestemming van deze ouders. U bent dan strafbaar.

Hier nogmaals de informatie:

U heeft van mij ( de leerkracht) een e-mail gekregen zodat jij ook Parro kan gebruiken. Deze app geeft ons veel voordelen.

Altijd op de hoogte

Het wordt voor mij makkelijk om jou op de hoogte te houden. Mijn berichten komen direct aan én kun je – in tegenstelling tot briefjes – niet kwijtraken!

Bekijk de leukste momenten van je kind

Ik kan (bijvoorbeeld) tijdens het schoolreisje heel eenvoudig de leukste foto’s met je delen. Geniet mee met de leukste avonturen van je kind.

Direct contact met onze school

Ik heb hiermee één plek in handen om met jou (privé) en met alle andere ouders te communiceren. Wij kunnen via Parro direct contact hebben.

Veilig & privé

Foto’s worden veilig gedeeld binnen onze eigen schoolomgeving. Via Parro kun je aangeven waar foto’s van jouw kind gedeeld mogen worden.

Wil je meer weten? Lees dan verder op www.parro.com/ouders.

Zoek op ‘Parro’ in:

Computer of Windows Phone? Ga naar talk.parro.com.

Onderbouw nieuws

De groepen 1/2 spelen en leren de komende weken rondom het thema Feest!  Bent of kent u iemand die iets kan vertellen/laten zien/laten proeven passend bij een specifiek (cultureel of religieus) feest? We zouden het heel leuk vinden als u iets wil vertellen of doen in de klas! Laat het weten aan de leerkracht van uw kind!

Als u nog spullen heeft die we voor dit thema kunnen gebruiken… Graag! U kunt denken aan:

  • Speelgoed reclamefolders
  • Feestspullen zoals slingers, ballonnen, toeters, feesthoedjes
  • Feestkleding om mee te spelen of om te laten zien
  • Inpakpapier, linten

We zoeken ook ouders die voor ons speciale klei willen maken. Haal het simpele recept van bloem, zout en olie bij de leerkracht van uw kind!

Houdt u ook de website in de gaten voor de laatste nieuwtjes? Hier vindt u onder andere de doelen van het thema, welke letters we aanbieden en natuurlijk zullen er ook foto’s van de activiteiten in de klas op worden gedeeld.

Wie heeft er een bakoventje te leen?

We willen heel graag pepernoten gaan bakken met de kinderen. Maar we hebben echt een tekort aan bakoventjes.

Wie o wie wil zijn bakoventje twee weken aan ons lenen?

De kinderen zullen dan superblij zijn! Neem even contact op met de leerkracht of juf Helen, administratie

 Het schoolfruit gaat weer starten!

Goed nieuws! Onze school, OBS Wereldwijs (18zl00), is ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2019-2020.

We krijgen 20 weken lang gratis fruit en groente geleverd voor de hele school!

 Start leveringen en einde leveringen

In week 46 (12 t/m 16 november) starten de fruit- en groenteleveringen. We  ontvangen de leveringen t/m week 16 (15 t/m 19 april).

Dus vanaf volgende week krijgt u kind drie dagen per week fruit of groente van school en hoeft u dus niets voor het tussendoortje mee te geven op woensdag, donderdag en vrijdag.

Bezoek van scholen uit Heereveen en Rotterdam

Afgelopen maand hebben we bezoek gehad van twee scholen uit Heereveen, het Slingertouw, en uit Rotterdam, de Schalmei.

Zij zijn geïnteresseerd in ons excellentieprofiel en onze manier van werken met leerKRACHT. Ze bezoeken lessen en krijgen informatie over hoe wij werken op onze school.

Hierbij een mooi citaat van de directeur het Slingertouw:

“We hebben een geweldige dag gehad…we hebben nog lang nagepraat over dat wat we hebben gehoord en gezien. ik vind dat je met het team een geweldige prestatie hebt geleverd. Juist in Zuidoost op zo’n manier een geweldige schoolorgansatie neerzetten, chapeau!. Jullie mogen trots zijn!

Nogmaals bedankt en heel veel succes allemaal”. We moesten er van blozen

Staking

Daar stonden wij dan, met velen op de Dam

Uw kind is blijkbaar geen topprioriteit want de kans is klein dat er echt structurele oplossingen en geld beschikbaar komen.

Als u nog eens wilt weten hoe wij ons voelen kijk en luister dan nog eens naar Kees van Amstel in ‘de wereld draait door”.

https://www.gids.tv/video/134108/dwdd-gemist-kees-van-amstel-vertelt-waarom-het-lerarenprotest-essentieel-is

Het leerorkest is weer gestart!

We heten alle muziekdocenten weer van harte welkom!

Deze week zijn de lessen voor alle groepen weer van start gegaan.

De groepen 5 hadden al twee weken keuzelessen achter de rug.

Hier wordt de hoorn uitgeprobeerd. Wie krijgt er geluid uit?

Nieuwe IPC thema chocolade

Afgelopen week is het  nieuwe thema ‘chocola’ smakelijk gestart! Geblinddoekt proeven en de resultaten weergeven in staafdiagrammen. Wat bleek? Melk chocolade vindt groep 7 het allerlekkerst!