Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS  NR  11

6 maart schooljaar 2019-2020

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

 

6 maart Koffie met… over het lerarentekort 8.30-9.30 Ouders kom praten!
11 maart Inlooplessen voor ouders 8.25-9.00
12 maart Theatervoorstelling voor ouders project Lentekriebels

8.45-10.15 Speelzaal B3

   

Koffie met……over het lerarentekort

Uitslag oudertevredenheid:

We zijn heel blij om van u gemiddeld een 8,1 te krijgen!

 

 

 

Week van de Lentekriebels

 

Van 16 t/m 20 maart gaan we Lentekriebelen! De Week van de Lentekriebels is een landelijke themaweek en gaat vooral over liefde en vriendschap: een respectvolle omgang met elkaar.

Deze week vindt altijd plaats wanneer de lente begint, omdat dan de bloemen weer beginnen te bloeien en er weer jonge dieren geboren worden. We krijgen lentekriebels in onze buik en raken vertederd door de prachtige ontwikkelingen in de natuur!

In elke klas wordt er elke dag een les gegeven uit het bijbehorende lespakket. De lessen kunnen gaan over vriendjes maken, verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren, en ontwikkelingen van een baby’tje in de buik tot de veranderingen die plaatsvinden in de puberteit. Kinderen zijn daar zelf natuurlijk heel nieuwsgierig naar!

De lessen passen bij de belevingswereld van de kinderen, en zijn bedoeld om kinderen een stevige basis te geven in zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Elk kind is immers uniek en mag er zijn! Een belangrijk thema daarin is weerbaarheid: kunnen opkomen voor jezelf. Elk kind moet weten dat niemand zomaar aan zijn of haar lichaam mag komen als het kind dat niet wil. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen weten en kunnen aangeven wat wél oké is. Zo worden kinderen weerbaar!

Wij vinden dit thema als school erg belangrijk. Tegenwoordig krijgen kinderen via reclames, internet en andere media gemakkelijk een verdraaid en onrealistisch beeld van liefde en relaties, wat niet klopt met de werkelijkheid. Met de lessen in de Week van de Lentekriebels kunnen we daar de feiten tegenoverzetten, vanuit een positieve blik. Zo krijgen we een prettige sfeer, zowel in de klas als daarbuiten, waarin iedereen zichzelf mag zijn!

 

Ouderbijeenkomst  met theater “Opvoeden met liefde” 12 maart

 

Liefde, respect, en weerbaarheid zijn thuis natuurlijk net zo belangrijk als op school. Als ouder wilt u graag uw kind zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Ook als het om liefde en relaties gaat! Hoe maakt u uw kind weerbaar? Weet uw kind genoeg over veranderingen in de puberteit? Wat kunt u wanneer vertellen, en hoe dan? Hoe gaat u om met lastige vragen? Dit komt allemaal aan bod bij de speciale ouderbijeenkomst met interactief theater. U krijgt handige tips, en de acteurs krijgen u gegarandeerd  aan het lachen! Bent u nieuwsgierig hoe zo’n bijeenkomst gaat? Bekijk dan vast dit filmpje: https://youtu.be/yr6RdkYQvzM

U bent van harte uitgenodigd op 12 maart om 8.45 in de speelzaal op Bijlmerdrie!

Wilt u zich aub aanmelden? Doe dat door een email te sturen naar directie@obs-wereldwijs.nl

Of geef het aan bij de agenda in  Parro dat u komt!

Schoolfruit

Zoals u weet, krijgen de kinderen via het EU-schoolfruit elke week drie soorten fruit en groente. Elke week doen we in de kleutergroep een klein onderzoek en een quiz over een soort fruit / groente die minder bekend is bij de kinderen. Deze week was dat de rettich! ’s Woensdags proefde bijna iedereen een stukje, maar slechts vier kinderen vonden het lekker. En dat terwijl we nog zes rettichs te verdelen hadden voor de overige twee dagen. We gingen op zoek naar een recept en besloten er de volgende dag rettichsoep van te maken. En raad eens wat: op drie kinderen na, vonden ze het een heerlijke soep en waren de rettichs verwerkt in 2,5 liter soep heel snel op. Groet uit groep 1-2C

 

Vandaag zijn we in klas 1/2D weer goed bezig geweest met een goede hygiëne. Vanochtend voor het fruit eten: in de rij voor handen wassen!

BEDANKT!!!

We zijn ontzettend verwend door:

Een web- en app development bureau waar we 18 prachtige beeldschermen gratis hebben gekregen! Super bedankt Vanons!

https://van-ons.nl/

Nieuwe thema’s starten volgende week in alle groepen!

De afgelopen week is er na schooltijd door het hele team weer hard gewerkt om de nieuwe thema’s voor te bereiden. De trainers van de Activiteit zijn geweest om ons daarbij  nog beter te helpen. We zijn weer benieuwd naar alle onderzoeksvragen van de kinderen en hebben er zin in! Benieuwd wat het nieuwe thema in de groep van uw kind wordt? Vraag het aan het uw kind en kom volgende week naar de open lessen op 11 maart!

 

Vrijwilligsters Supertop!

Naast alle geweldige ouders die regelmatig komen helpen in de school hebben we, naast onze vertrouwde juf Hetty en meester Leendert, nog twee nieuwe vrijwilligsters gekregen.

Dat zijn juf Erika en juf Cynthia.

We zijn super blij met deze buurtgenoten die ons wekelijks komen helpen. Toperdetop!!!

 

Nieuwe stagiaires gestart. Welkom!

Afgelopen week zijn de nieuwe stagiaires van de Hva en UpvA gestart. We heten juf Liza, juf Linda en juf Tessa van harte welkom en hopen dat zij een leuke en leerzame tijd op Wereldwijs en Bijlmerdrie krijgen.

Juf Yasmin en juf Rachel zijn nieuwe onderwijsassistenten stagiaires.  Ook voor hun een heel warm welkom!

 

Wist u dat?

…Juf Aziza pas geleden is getrouwd! We wensen haar alle geluk van de wereld.

…Juf Natascha is begonnen met re-integreren en in groep 4a al af en toe een uurtje in de groep extra komt ondersteunen. Juf Natascha is er al weer 3 x 3 uur op school en het gaat goed!

…Juf Ellen en juf Mathilde ook zeer voorzichtig gaan beginnen met weer een beetje contact krijgen met de school en gemiddeld 1x per week op bezoek komen en een klusje komen doen.

We wensen hun alle drie een voorspoedige re-integratie!

…Juf Amy nu weet dat zij een dochter gaat krijgen in de zomervakantie. We hopen dat alles goed blijft gaan met haar zwangerschap.

…Alle leerkrachten en de directie op scholenbezoek zijn  geweest. We zijn naar allemaal verschillende scholen geweest om te kijken naar portfolio’s, Ontwikkelingsgericht werken of naar de methodiek LeerKRACHT.

…Het team weer opnieuw is geschoold voor het project Lentekriebels.

 

Zomaar wat nieuws van de groepen

De groepen 3 zijn naar Artis geweest

De binnenlessen van de schooltuinen in groep 6 zijn begonnen. Het is nog wel spannend of de buitenlessen door kunnen gaan omdat de grond zo ontzettend nat is…

De typelessen van groep 6 vandaag gaan starten. Met de methode Typetuin ( van de makers van Oefenweb:   Rekentuin, Taalzee en Words& Birds. We hopen dat alle kinderen hun typediploma gaan halen.

De school betaalt alle lessen.

De afsluiting van het thema Digital Games van IPC was een groot succes in alle groepen. Heel veel ouders zijn gekomen om te luisteren en te genieten wat iedereen heeft geleerd!