Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS  NR  17

8 juni schooljaar 2017-2018

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit.)

 

Donderdag 14 juni Eindconcert gr 5,6 en 7
Dinsdag 19 juni Zomerfeest
Woensdag 20 juni Studiedag. Leerlingen vrij
   

Eindconcert groep 5, 6 en 7

Inzamelingsactie voor de Kledingbank Amstelland

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen gaat de opbrengst van de sponsorloop en het zomerfeest dit jaar naar de Schone Kleren Campagne. Meer informatie over deze organisatie kunt u vinden op https://schonekleren.nl/

Naast een gelddonatie lijkt het ons leuk om kleding in te zamelen voor de Kledingbank Amstelland. De Kledingbank stelt kleding beschikbaar aan mensen met een aantoonbaar minimum inkomen.

Om te voorkomen dat we bergen kleding binnen krijgen willen we uw vragen om samen met uw kind één kledingstuk uit te zoeken dat hij of zij wil doneren aan de kledingbank. Als u meer kleding heeft is dit natuurlijk fantastisch, maar wij willen u dan vragen om dit zelf naar de Kledingbank te brengen.

Het adres van de Kledingbank Amstelland is:

Galjoen 4

1186 ZV Amstelveen 

https://kledingbankamstelland.nl/

Vanaf a.s. maandag 11 juni kunt u de kleding inleveren op het podium bij de hoofdingang in de daarvoor bestemde dozen. Het is belangrijk dat de kleding niet kapot is. Daarnaast moet uiteraard het schoon en gestreken zijn. U kunt de kleding inleveren tot en met vrijdag 22 juni.

Alvast heel erg bedankt voor uw donatie!

 

Zomerfeest 19 juni!

Alle kinderen mogen feestelijke verkleed naar school komen! We gaan natuurlijk wel knutselen en spelletjes doen dus hou met de feestelijke kleding daar wel rekening mee.

Ouders zijn van harte welkom vanaf 11.45 om te kijken naar de modeshow en de fancy fair start rond 13.00 uur buiten

Onderbouwnieuws

De kinderboerderij

Het thema dieren is volop bezig. In de klassen zijn al leuke hoeken waarin er veel gespeeld en over dieren geleerd wordt. De themahoek is een dierenwinkel of een dierenasiel en worden de dieren goed verzorgd.

Ook zijn we met alle groepen 1 / 2 naar de kinderboerderij de Bijlmerweide geweest. We hebben echte cavia’s geaaid en zelf geit of een kalfje! Meneer de pauw hebben we gezien en gehoord. Het wat een super toffe ervaring.

Juffenmiddag

Dinsdag 12 juni vieren alle juffen van groep 1/2 hun verjaardag! We maken er een gezellige middag van met z’n allen. Info over deze middag volgt maandag 11 juni per mail of briefje.

Zomerfeesthulp in de onderbouw dinsdag 19 juni

Heeft u al aan u leerkracht gevraagd of er hulp nodig is deze ochtend? Het zou fijn zijn als er deze dag helpende handen aanwezig zijn. Kunt u niet maar de middag ervoor wel? Misschien zijn er voorbereidende taken waarbij u kunt helpen.

Beste ouders!!

Het laatste thema voor de kleuters en peuters komt er aan. Het ZOMERFEEST!!

Wilt u weten wat u kind gaat doen in de klas? Kom dan maandag 11 juni naar de themabijeenkomst Zomerfeest.

Het is nu vaak lekker weer en we zijn veel meer buiten. We gaan tijdens de bijeenkomst ook ideeën uitwisselen over buiten spelen. Wat kan er eigenlijk allemaal?

Vanaf 8.30 tot 10.00 in de ouderkamer.

Jullie zijn welkom voor thee/koffie en wat lekkers.

 

Groet, Femke (ouderconsulent)

 

Open les op de schooltuinen

In de week van 18 tot en met 22 juni 2018 zijn ouders van harte welkom om een les van hun kind op de schooltuin mee te maken. De inspirerende les, gegeven door een educatief medewerker, duurt anderhalf uur en ouders kunnen de hele of een gedeelte van de les bijwonen. Kinderen laten met trots hun tuintje zien met alle groente en bloemen die al gezaaid of geplant zijn. Natuurlijk mogen de ouders na enige uitleg de kinderen lekker meehelpen met wieden.

 

Groep 4 heeft instrument gekozen

De Leerorkest lessen instrumenten oriëntatie hebben weer plaatsgevonden. De afgelopen weken mochten de kinderen uit groep 4 muziekinstrumenten uit proberen zodat zij goed konden kiezen welk instrument zij in het leerkorkest (vanaf groep 5) gaan leren te bespelen. Binnenkort horen jullie welk instrument het wordt!

 

Jeugd vakantieplan

Een dagkamp is een kamp waar kinderen tussen               4 en 12 jaar elke ochtend met de bus heengaan, en waarvan ze elke middag weer thuis komen.

De kinderen slapen dus thuis maar hebben overdag de tijd van hun leven.

Met informatie op www.jeugdvakantieplan.nl

Oproep voor auditie

Ik wil u graag om uw hulp vragen. Ik produceer de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. Daarvoor ontwikkel ik lespakket voor basisscholen, en we zijn op zoek naar kinderen die het leuk vinden in de film mee te spelen, (gratis) acteerlessen te krijgen en te leren hoe je films maakt. Ik weet dat het als leraar altijd weer de kunst is om de stof te verpakken in een aantrekkelijke vorm. Daarom denk ik dat we elkaar verder kunnen helpen, want in de film zitten een aantal mooie thema’s verpakt!

De film wordt gemaakt in samenwerking met de Publieke Omroep (EO) en gaat over Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een verhaal over zelfvertrouwen, discriminatie en in jezelf geloven – gebaseerd op de 2e wereldoorlog en moderne staatshoofden.

Ik sta nog aan het begin van het project, en mijn vraag is nu simpel: we zijn op zoek naar kinderen die het leuk vinden om mee te doen. Dat betekent dat ze in de film kunnen spelen (er zijn grote en kleine rollen waar auditie voor gedaan kan worden – we zoeken in totaal honderden kinderen), acteerlessen krijgen van de regisseur (uiteraard gratis) en straks natuurlijk naar de première komen als echte filmsterren. Op deze manier brengen we ze op speelse wijze lessen bij over gelijkheid, uiterlijk, discriminatie, politiek en de 2e wereldoorlog. Ze kunnen zich aanmelden via www.declubvanlelijkekinderen.nl, en hier is ook alle aanvullende informatie te vinden.

Met vriendelijke groet,

Casper Eskes

Producent De Club van Lelijke Kinderen