Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS   NR  814 januari schooljaar 2021-2022

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/

als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit

17,19 en21 januari* Portfoliogesprekken
20 januari 15.00 Informatiemiddag orienterende ouders
24 januari Inlooplessen digitaal voor alle groepen
28 januari Nieuwsbrief 9
*sommige leerkrachten wijken van deze data af ivm hun werkdagen

Portfolio= schrijft u uw stukje over de ontwikkeling van uw kind?

OPDRACHT:

Wij verwachten dat u een stukje schrijft over hoe u uw kind ziet en waarin hij/zij de afgelopen maanden is in ontwikkeld.

U schrijft dit stukje naar uw kind.

Dit doet u in het digitale portfolio.

Meer weten en lezen over het digitale portfolio?

Daar vindt u ook de handleiding met alle uitleg!

We verwachten van u dat u het digitale portfolio heeft ingezien, heeft gelezen (en een stukje heeft geschreven over de ontwikkeling van uw kind de afgelopen periode)  voor dat u het portfoliogesprek heeft volgende week.

Heel veel ouders hebben dat inmiddels al gedaan. Fijn!

Nogmaals de beste wensen voor 2022!

Het hele team van Wereldwijs wil iedereen een heel gelukkig en gezond 2022 toewensen. We hopen zelf op een jaar waarin groei en ontwikkeling centraal mag staan.

Dat uw kind nieuwsgierig mag blijven en altijd vragen heeft te stellen!

De nieuwe thema’s zijn gestart deze week!

In de onderbouw is het thema theater van start gestaan. Omdat we per 1 januari nu twee docenten drama hebben krijgen onze jongste kinderen nu ook theater lessen. Dat komt dus helemaal mooi uit bij dit thema. In elke groep is er een “toneelhoek” en gevoelens, presenteren en jezelf uiten staat natuurlijk centraal bij dit thema.

Maar ook mooie verhalen! Die kun je natuurlijk ook in de poppenkast zelf vertellen!

In de groepen 3 gaat er heel veel over dieren geleerd worden.

In de groepen 4 is het thema: het heelal. Er is een brief bezorgd door Andre Kuijpers met een belangrijke opdracht. Maar die is Top Secret!

In de groepen 5-8 is het thema mythen en legenden.

Zo was Robin Hood was op bezoek in de groepen 5 en 6.

Robin Hood is een Engelse volksheld uit een reeks oude balladen en legenden afkomstig uit de Middeleeuwen.

In groep 8 zijn  er door groepjes kinderen mythen en legenden gezocht die later gaan worden uitgebeeld.

Het bruist weer overal in de school en we genieten volop dat we weer open zijn!

NSA wordt voorzichtig opgepakt

De Naschoolse activiteiten worden voorzichtig -Coronaproof-  opgepakt. Dat betekent concreet dat er een activiteit per jaarlaag wordt aangeboden. Er is dus helaas geen keuze. Maar de kinderen die deze activiteit leuk vinden kunnen die in ieder geval doen. Onder het motto: beter iets dan niets zullen we maar zeggen.

Streefdatum is 31 januari maar daarvoor moet nog veel georganiseerd worden dus hopelijk lukt dat in samenwerking met het Projectenbureau die de brede school activiteiten coördineert- de aanbieders zoekt, contracten met de aanbieders afsluit etc-