Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS     NR  17

23 april schooljaar 2020-2021

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/

als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit

 

Dinsdag 27 april Koningsdag, geen school

Deze week is er verder wel school!

Vrijdag 30 april Dansen in rood/wit/blauw of oranje kleding! Samen op het schoolplein
1 mei t/m 16 mei Meivakantie

 

Plaatsen mozaïektegels:

Wat was het zaterdag 17 april gezellig en wat is er hard gewerkt door kinderen en hun ouders. Het was goed te doen met de tijdsloten en heerlijk weer. De kinderen konden een van de mozaïektegels die eerder dit schooljaar (ook door kinderen met hun ouders) werden gemaakt uitkiezen. Daarna kon de tegel opgepoetst worden bij de waterpomp en op een zelf uitgekozen plekje geplaatst worden. Meester Jay, meester Pablo, juf Priscilla en juf Wendy waren er ook en bij de ouderraad kon je wat te drinken en wat lekkers halen. Er was natuurlijk ook tijd voor een praatje. Het kleuterplein en het middenbouwplein ziet er mooi uit met de mozaïektegels: lieve allemaal, bedankt voor jullie superhulp!

Zo kreeg de Kick off activiteit van september een mooi vervolg maar hopelijk kunnen we in september gaan voor een Kick off feest “oude stijl” waarin we elkaar live kunnen spreken met een hapje en drankje en wellicht een leuke activiteit om gezamenlijk te doen.

Bezoek in groep 1/2C van hoboïste Lidewij en trompettist Jalil!

Natuurlijk begonnen we 15 april met het kijken naar het tv-optreden van Lidewij en Jalil, (Jazzlynn’s broer) op tv bij de Vooravond de dag ervoor. De kinderen waren zo onder de indruk dat we ze in onze groep uitnodigden voor een mini-interview. We kregen niet alleen veel informatie over de tv-opnames en hoe lang de voorbereidingen wel niet duren.  Lidewij en Jalil vertelden ons ook hoe het is om in een leerorkest te spelen. En hoe ze voor hun instrumenten – hobo en trompet – gekozen hebben en hoe ze de instrumenten bespelen. Leuk hoor!

30 april: samen dansen & kledingadvies

Ook al hebben we geen koningspelen dit jaar toch gaan we samen dansen! Trek je rood/wit/blauwe of oranje kleding aan en samen gaan we de dans doen ‘zij aan zij’, die Angela, Ginger, Jennaley en Yve , groep 8 leerlingen, ons hebben aangeleerd!

Leuke tips voor de meivakantie:

AMSTERDAMMERTJES heeft de missie gezinnen te inspireren met regionale activiteiten op het gebied van Cultuur, Sport, Toneel, Muziek, Natuur en Spelen. Uiteraard vallen de activiteiten binnen de laatst afgekondigde maatregelen van de overheid.

Hierbij de link: https://bit.ly/3wwJmMS

Koffie met…cognitieve functies

Ruim 30 ouders deden mee aan de zoommeetings koffie met…. over de bouwstenen van het denken.

Super leuk en ontzettend fijn dat er zoveel belangstelling is voor de koffie met….

Voorlopig was dit wel de laatste voor dit schooljaar.

Schoolbreed thema: WONDERWEL!

Na de meivakantie start ons laatste thema. Traditiegetrouw is dit een thema dat we schoolbreed doen. Dus van groep 1-8. En altijd staat het begrip burgerschap hierin centraal. Dit jaar gaat het thema over de spannende zoektocht naar een toekomst met duurzame techniek. Hoe wekken we elektriciteit op zonder Co2 uitstoot? Hoe blijven we zorgen voor schoon drinkwater?

We verwonderen ons en ontdekken de verhalen achter de werking van de kraan, het stopcontact, de verwarming en je mobiel. Maar ook wat gebeurt er eigenlijk met ons afval?

De wonderbaarlijke verhalen over bijzondere natuurkrachten en slimme techniek.

Goede doel:

We doen mee met de Textielrace Amsterdam!

We organiseren de Textiel Race van 24 mei t/m 17 juni 2021.  Bewaar en verzamel alvast de komende tijd oud textiel zodat wij het kunnen komen ophalen ( zie hieronder de actie)!

De Textiel Race

Leuk en leerzaam inzamelen van oude kleding en textiel!

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude kleding of kapotte textiel liggen. Bijvoorbeeld een hoeslaken met gaten of een spijkerbroek die niet meer past. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om dit weg te brengen naar de kringloopwinkel of kledingcontainer.

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk oude kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een Textiel Race kunnen buurtbewoners hun oude en kapotte textiel aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het textiel thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van oude kleding en textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

 

Na de meivakantie gaat u nog veel meer horen maar we hebben u zo al hopelijk een beetje opgewarmd voor ons nieuwe thema.

Ook ons zomerfeest op 25 juni gaat dit jaar wel door in het teken van ons thema Wonderwel. We zoeken naar een Coronaproove variant voor onze kinderen waar we onder andere ateliers gaan verzorgen en een ruilbeurs organiseren.

Groep 3 heeft nagedacht…

We hebben nagedacht over gezonde dingen om te verkopen in onze snackbar, zie hier het resultaat! 😃

Groep 6 heeft rekenexperts

Experts helpen de kinderen die nog aan het oefenen zijn met het nieuwe rekendoel .

Leren van en met elkaar 😊

 

Afsluiting thema Bouw je dorp

In groep 5-8 is er volop onderzoek gedaan naar wonen en gebouwen. Hoe wonen we zelf, hoe woonden we vroeger en hoe zouden we willen wonen?

Deze prachtige maquette wordt gebouwd door groep 8A ( in wording)

Leerorkest

Bericht van  groep 5B:

Bij Leerorkest spelen we even niet op onze eigen instrumenten vanwege het coronavirus. Maar we maken nog steeds muziek!

 

We krijgen digitale lessen van de muziekdocent, in onze eigen klas. En dat is ook heel leuk! We hebben vandaag ons eigen muziekstuk gecomponeerd.

 

Kleutertheater op school!

Maandag 26 en donderdag 29 april speelt de Toneelmakerij bij ons op school de voorstelling Een kleine brief speciaal voor onze kleutergroepen (elke groep krijgt een eigen voorstelling!)”

“Een postduif moet een brief bezorgen aan het hart van de stad, maar hij heeft geen idee waar dit is. Tijdens zijn reis door de stad komt hij langs verschillende bekende Amsterdamse plekken: Artis, De Arena, De Amstel, A’dam Toren, Westertoren, EYE Film museum en de metro. Zo ontdekt de duif steeds meer over de stad en krijgt hij uiteindelijk een antwoord op zijn vraag”.

Schoolreisjes dit schooljaar

Van de schoolreisjebijdrage 2020-2021 ( heeft u nog niet betaald dan graag zo spoedig mogelijk!) gaan we in augustus op schoolreisje. De reisjes zijn dus al gepland. Hoera!

Dit om teleurstellingen te voorkomen en we bijna zeker weten dat we ook kunnen gaan. Afgelopen schooljaar hebben we dit ook gedaan en het was een groot succes om in de eerste schoolweek met een schoolreisje als startactiviteit, het nieuwe schooljaar te beginnen.

Uw ouderbijdrage ( inclusief schoolreisjebijdrage) ( de automatische incasso heeft al plaatsgevonden) gaarne betalen als u dat nog niet heeft gedaan!

In samenspraak met de directie van de school is besloten u de mogelijkheid te geven,  de kosten voor het schoolreisje, het zomerkamp voor groep 8 en de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage voortaan in één jaarlijkse bijdrage te voldoen. Voor dit schooljaar is de bijdrage als volgt berekend:

Vrijwillige ouderbijdrage – 35 euro per kind

Schoolreisje groep 1 t/m 7 – 30 euro per kind

Het totale jaarbedrag is dan 65 euro voor de kinderen in groep 1 t/m 7

Voor groep 8 is er een aparte regeling ivm kamp.

Gelieve over te maken naar rekeningnr

 IBAN: NL18 INGB 0004915947

Met vermelding van naam kind en groep

Mocht u een stadspas hebben voor uw kind(eren) laat deze dan zo snel mogelijk bij Helen scannen.

Wij kunnen dan de ouderbijdragekosten bij de gemeente declareren!

 

IEP eindtoets !

Wat een pech voor groep 8. Groep 8B moest in quarantaine en de IEP eindtoets moest een paar dagen worden uitgesteld.

Vandaag en gisteren hebben de meeste leerlingen de IEP toets gemaakt.

Ze waren super goed voorbereid en hebben er heel serieus aan gewerkt.

We wensen de kinderen die volgende week uit de quarantaine komen ook nog heel veel succes!

Succes wensen van juf Paula in groep 8A

Na schoolse Activiteiten- online

Omdat naschoolse activiteiten nog steeds niet kunnen doorgaan vanwege corona proberen we de kinderen toch een alternatief te bieden maar dan online, via deze link:

 

https://www.ppozo.nl/bredeschooltv

 

De brede school Zuid-Oost plaatst hier maandelijks tutorials van activiteiten die de kinderen zelfstandig kunnen uitvoeren. Ze maken daarbij gebruik van de aanbieders en het aanbod uit de Brede School .

 

Nieuws uit de ouderraad

Ook in deze nieuwsbrief stellen weer twee ouders uit de ouderraad zich aan u voor.

Miranda

Hi, ik ben Miranda, moeder van Gijs uit 5A. Ik ben in 2016 bij de ouderraad gekomen omdat ik graag betrokken ben bij de school, andere ouders wilde leren kennen en het leuk vind om iets bij te dragen. Ik kreeg meteen de rol van Penningmeester, omdat ik in financiën werk. Het incasseren van de ouderbijdragen en betalen van schoolreisjes en andere activiteiten die de ouderraad organiseert, gebeurt vooral op de achtergrond. Daarom heb ik de afgelopen jaren ook geholpen met de Kick-off party (aan het begin van het schooljaar) en de kerstborrel.

Adinda

Ik ben Adinda Ligeon, 43 jaar en moeder van Benjamin in 1/2B. Ik ben nu anderhalf jaar in de OR . Ik was bij een kick-off, die de OR had georganiseerd en vond het heel leuk zo’n actieve ouderraad en heb me toen aangesloten. Ik help met de kerstversieringen in de school. Dit schooljaar heb ik geholpen tijdens het maken van mozaïektegels en afgelopen zaterdag toen de kinderen met hun ouders tegels kwamen leggen op de schoolpleinen. Leuk om de ouders en kinderen beter te leren kennen! Ik geniet van het moeder zijn. De periodes van de lock-down vond ik pittig, maar ik vond het ook heel mooi dat we daardoor zoveel tijd samen konden doorbrengen en mee te gaan in de lessen die hij deed voor school. Ik ben me bewuster van wat hij leuk en minder leuk vindt en waar hij uitdaging in nodig heeft.

Ik werk in een tandartspraktijk . We wonen al 21 jaar in de Bijlmer en we gaan niet meer weg, want we hebben het heel erg naar onze zin. Ik ben bij de OR gegaan, omdat ik hoop met onze bijdrage de kinderen op school extra leuke herinneringen hebben aan activiteiten op school. Dat gun ik de kinderen heel erg! Ik geloof niet in het kan niet, het gaat niet, maar heb altijd een positieve insteek en ga ervoor.

Als u interesse heeft of iets wilt weten over de ouderraad, spreek ze aan of mail naar: ouderraad@obs-wereldwijs.nl

 

Naomi en Adinda van de OR zaterdag 17 april bij de afhaallimonade en koffie/thee/lekkers

 

Afwezigheid directeur

Ik, Paula,  heb t/m 31 met duurzaam inzetbaarheidsverlof. En ben daarom niet op de werkvloer. Juf Mira, adjunct-directeur vervangt mij. Samen met ons MT, bestaande uit zeven teamleden.

 

Meivakantie

1 t/m 16 mei dus volgende week gewoon les                 (behalve 27 april: Koningsdag. Dan is iedereen vrij)