Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS  NR  16

25 mei schooljaar 2017-2018

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit.)

Dinsdag 29 mei Workshop gezond trakteren
Dinsdag 19 juni Zomerfeest
Woensdag 20 juni Studiedag. Leerlingen vrij

Opening thema MODE

IPC:  we werken vanaf groep 5 met het thema: mode

We leren over:

• mode en trends in het verleden en over factoren die daarop invloed uitgeoefend kunnen hebben
  • over de sieraden die mensen in het verleden droegen
  • hoe we onze eigen straatmode ontwerpen en maken
  • over het werk van specifieke eigentijdse kunstenaars
  • hoe we zelf ons T-shirt kunnen bedrukken
  • over wie of wat onze modekeuzen beïnvloedt
  • hoe we meer te weten kunnen komen over wat anderen van mode vinden
  • waar sommige van onze populaire kleding- en sportartikelenmerken worden gemaakt
  • over wat als modieus geldt in Nederland en in bepaalde andere landen

De kinderen zullen lezen, onderzoeken, schrijven, illustreren, zelfstandig werken en werken in groepjes.

De groepen 1-4 werken vanaf maandag 11 juni tot vrijdag 22 juni ook aan dit thema.

Tegen het einde van dit thema zullen we het thema afsluiten middels het Zomerfeest wat in het teken staat van mode. Hiervoor zijn we op zoek naar materialen die we tijdens dit thema kunnen gebruiken. Materialen zoals: oude kleding, knopen, stofjes, garen, pailletten, kralen, veren, modetijdschriften, glossy tijdschriften en nagellak zijn van harte welkom.

Zomerfeest dinsdag 19 juni

Het zomerfeest zal plaatsvinden op dinsdag 19 juni 2018  ter afsluiting van het thema  “mode”.
De dag is verdeeld in twee delen; we starten de dag met een workshopronde door de hele school. In de middag hebben we  een modeshow, door en voor de leerlingen, een presentatie in de klas en een fancyfair van spelletjes etc.

Goede doelen:

Doel dichtbij:  Kledingbank (één kledingstuk per leerling doneren)

Doel ver weg: Schone Kleren Campagne

Schone kleren campagne komt op voor het verbeteren van (kleding)arbeidsomstandigheden. Hierbij kan je denken aan een leefbaar loon, veilige werkomstandigheden,  tegengaan van te lange werktijden / discriminatie op de werkvloer en het oprichten vakbonden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.schonekleren.nl.

Hulp van ouders:

Voor de workshops in de ochtend is hulp van ouders heel erg welkom! U kunt zich opgeven bij de leerkracht van uw kind.

Sponsorloop:

Voorafgaand aan het zomerfeest op 19 juni  zullen de kinderen geld inzamelen d.m.v. een sponsorloop. Deze wordt gehouden in week 24 (ma 11 t/m vrij 15 juni) tijdens de reguliere gymlessen. De kinderen zullen buiten lopen op het veld tegenover de gymzaal (Wereldwijs). De Bijlmerdrie houdt deze op het veld tegenover de speelzaal van de Bijlmerdrie. De kinderen lopen in 15 minuten zoveel mogelijk rondes. Een ronde is ± 200 meter.

De vraag aan uw kind is om zoveel mogelijk sponsoren te vinden (ouders , familie, vrienden, buren enz). Deze sponsor geeft aan hoeveel hij/zij per ronde wilt geven (hou er rekening mee dat sommige kinderen wel tussen de 10- 15 rondes lopen).

U krijgt een aparte brief over de sponsorloop!

Wereldwijs is gezond

Wereldwijs heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Wereldwijs zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. We zijn trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Wereldwijs voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en sport.

Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Workshop gezond trakteren 29 mei

Beste ouders,

Hebben jullie inspiratie nodig voor leuke, gezonde traktaties?

Kom naar de workshop dinsdag 29 mei vanaf 8.30 in de ouderkamer.

Diëtiste Mary-Jane van de GGD geeft advies.

Vakantiebieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. De VakantieBieb biedt 60 e-books voor het hele gezin. De app is gratis te downloaden en is een zomercadeautje van de Bibliotheek. Een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.