Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief 11 22 januari schooljaar 2020-2021

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/

als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit

26 en 28 januari Portfoliogesprekken- intekenen via Parro

Romy heldenspeld

Van onze stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing:

“Ze is zeven jaar oud en de jongste held van Amsterdam!

Romy maakt armbandjes die zij verkoopt o.a.in de winkel van Marleen Creton en de opbrengst gaat naar kinderen die het financieel lastig hebben… zoals zij zelf zegt.

Zeven jaar oud en dan al zo bewust!

Ze krijgt terecht de heldenspeld.

En ik bracht haar meteen twee van mijn favoriete kinderboeken van Brian Elstak: Tori en Trobi .

Ze is leergierig en vind lezen heerlijk. En haar verhaal is nog maar net begonnen. Van deze jongedame gaan wij meer horen! “

Een maand lang zat Romy iedere middag te fröbelen aan haar zelfgemaakte kralenarmbandjes. Uiteindelijk heeft ze er zo’n 450 gemaakt waarmee ze meer dan duizend euro wist op te halen.

Daarmee heeft ze speelgoed- en voedselpakketten samengesteld voor kinderen die het minder hebben in deze coronatijd en bracht deze naar de Voedselbank. Ook het AMC ontving kleine cadeautjes van Romy voor kinderen in het ziekenhuis.

Wereldwijs is natuurlijk ook heel trots op onze leerling Romy en feliciteert Romy van harte met de heldenspeld!

Goede voornemens: het kan altijd!

Zes mooie voornemens voor succesvol leren!

Doet u mee samen met uw kind!

U kunt samen met uw kind dit invullen en sturen naar de leerkracht van uw kind! Mooi voor het portfolio!

( het document is bijgevoegd bij de nieuwsbrief)

Onderwijs op afstand

Wilt u er zorg voor dragen dat de berichten via Parro en de mail goed worden gelezen?

Alvast bedankt!

Het portfolio nogmaals herhaling

Bent u al een kijkje gaan nemen in het portfolio??

En heeft u uw stukje geschreven??

We herhalen de tekst uit nieuwsbrief 10

Hoe dit allemaal werkt is in de koffie met….( 2x gehouden) in december uitgebreid toegelicht!

Niet iedereen kon daarbij zijn dus is er een uitgebreide handleiding gemaakt die u samen met de vorige nieuwsbrief heeft ontvangen via Parro. Ook op de website kunt u deze handleiding downloaden.

Hierin kunt u lezen hoe u kunt inloggen. Let op: dit kan alleen met het email-adres dat bij ons bekend is!

Maar vooral wat u kunt inzien en waar alles staat.

OPDRACHT:

En het allerbelangrijkste: wij verwachten dat u een stukje schrijft over hoe u uw kind ziet en waarin hij/zij de afgelopen maanden is in ontwikkeld.

U schrijft dit stukje naar uw kind.

Dit doet u in het digitale portfolio.

Lees de handleiding want dan wordt het vanzelf duidelijk!

De handleiding is ook terug te vinden op de website bij nieuws uit de groep.

Heel veel succes ermee.

De portfoliogesprekken vinden plaatst op 26 en 28 januari. Dit gaat via Zoom plaatsvinden.

U kunt intekenen via Parro: de leerkracht laat weten wanneer dat kan.

Reminder invullen enquête over het afstandsonderwijs – laatste weekend

Al ruim 90 ouders hebben gereageerd! Top!

Nu u nog….

Net als in de 1ste lockdown willen wij graag feedback over ons onderwijs op afstand dat wij sinds 16 december weer organiseren voor de leerlingen van Wereldwijs en Bijlmerdrie. Het onderwijs op afstand zal in ieder geval tot 8 februari duren.  Daarom willen wij u vragen om samen met uw kind(eren) onderstaande vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt namens het team van Wereldwijs en Bijlmerdrie.

Voor Nederlands klik hieronder:

For English click below:

Dit is het laatste weekend dat de enquête open staat. Dus meteen doen: paar minuutjes maar van uw tijd!

Kunstwandeling  met juf Wendy

Zijn jou de kleine vierkante huisjes met hun dierenprint wel eens opgevallen? Misschien ben je er wel eens langsgereden, gelopen of woon je er om de buurt. Ze staan bij de K-flats langs de Karspeldreef. In de huisjes zit een transformator voor elektriciteit op de goede spanning te krijgen en dan bv. je telefoon gewoon kunt opladen met stroom uit het stopcontact. Er zijn veel van dit soort trafo huisjes en veel ervan zien er erg saai en lelijk uit. De kunstenaar Helmut Dick wilde ze een uitstraling geven van kracht en energie en bekleedde de huisjes met prints van vachten van katachtige dieren: zoals een tijger, een jaguar, een jachtluipaard. Ga jij ook mee op onderzoek tijdens deze wandeling? De wandeling is ongeveer 1,5 km, dus prima te doen lijkt ons!

De kleuters konden zich opgeven en daar is veel gebruik van gemaakt! Super!

De hoeden opdracht

Kijk thuis of je iets kunt vinden wat geen hoed is, maar waar jij, als je het op je hoofd zet,  een bijzondere hoed van kunt maken. Maak een foto van jezelf met de hoed op je hoofd. Als het lastig is om het zelf te doen dan kun je natuurlijk even vragen of iemand anders de foto wil maken.

Belangrijk bij deze opdracht is, dat je ook denkt aan de achtergrond. Deze fotos hebben een rustige achtergrond zodat het portret duidelijk is te zien. Dus ga bijvoorbeeld voor een lege muur staan.

Natuurlijk mag je helemaal losgaan! Zo kun je ook denken om verschillende voorwerpen met elkaar te combineren.  Ook kun je denken aan iets extras voor jezelf. Zoals bijvoorbeeld een bijpassende ketting of bril.

En zie hier een prachtig voorbeeld van een van onze kleuters: