Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS    NR  15

26 juni schooljaar 2019-2020

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

Woensdag 1 juli Wenuurtje in de nieuwe groep

Uitreiken leesboek voor de vakantie

Donderdag 2 juli Afscheidsavond groep 8
Vrijdag 3 juli 12.00 Vakantie begint om 12.00 De kinderen worden uitgezwaaid en komen allen door de hoofduitgang naar buiten! Daarna lopen we met ze naar de ophaalplekken

Wat een schooljaar!
Volgende week is de laatste week van ons schooljaar. En wat was het een bijzonder jaar. Wie had nu ooit kunnen voorspellen dat de scholen onderwijs op afstand moesten gaan verzorgen en dat u als ouder ‘leerkracht’ moest zijn. Dat we nog nooit zoveel handen hebben gewassen met kinderen en dat we niet op schoolreisje konden ( gelukkig doen we dat meteen in op 21 augustus met je nieuwe groep).

Maar wat is er ook veel geleerd met en van elkaar en wat hebben we een saamhorigheid gevoeld.

Een hele bijzondere periode die we allemaal niet snel zullen vergeten. Wel hopen we met ons heel ons hart dat we dit niet nog een keer mee gaan maken. Maar ja daar kan niemand nog garanties voor geven.

In ieder geval wensen wij u en de kinderen als team een heerlijke zomer toe!

Lezen, lezen en nog eens lezen

We hopen dat u tijdens de zomervakantie blijft stimuleren dat uw kind leest en blijft lezen!

We weten echt uit onderzoek dat als dat niet gebeurt een aantal weken, dat er een enorme terugval is en daardoor een moeizame start van het schooljaar.

Uw kind krijgt van school een mooi leesboek cadeau!

Lees het samen. Praat erover en geniet samen!

Na de zomervakantie is er een prijsvraag over het boek. Degene met de beste antwoorden krijgt een prijs!

Doet u mee samen met uw kind?

Alle studiedagen en vakanties op een rij voor komend schooljaar

Van Tot en met
Studietweedaagse 24-09-2020 25-09-2020
Herfstvakantie 12-10-2020 16-10-2020
Studiedag 16-11-2020
Vrijdag 18 december 12.00 uur om 12.00 uur uit
Kerstvakantie 21-12-2020 01-01-2021
Voorjaarsvakantie –twee weken 22-02-2021 05-03-2021
Studiedag 19-03-2021
Tweede Paasdag 05-04-2021
Koningsdag 27-04-2021
Meivakantie – twee weken 03-05-2021 14-05-2021
Tweede Pinksterdag 24-05-2021
Studiedag 23-06-2021
Vrijdag 9 juli 12.00 uur Om 12.00 uur uit
Zomervakantie 12-07-2021 20-08-2021

Waterpret

Oudergesprekken buiten

Welke juf of meester?

De afgelopen weken is er heel hard gewerkt om nieuwe leerkrachten, zij-instromers en LIO-ers ( leraar in opleiding laatste jaar) aan te trekken. We zijn blij dat het bijna helemaal gelukt is om de bezetting over de groepen rond te krijgen. Er komt een oude bekende van ons het zij-instroom traject doen. Dat is meester Michiel, die bij ons bewegingsonderwijs heeft gegeven maar nu wil hij ook een ´gewone´ meester worden. Daarnaast komen er vijf LIO-ers bij ons en daar zijn we ontzettend blij mee! Zij mogen zelfstandig al voor de groep en dit jaar wordt hun “meesterproef”. We verwelkomen daarnaast juf Priscilla en juf Hadewych als nieuwe collega’s in de onderbouw. Juf Marijke gaat ook het zij-instroom traject doen en is ortho-pedagoog en heeft veel ervaring met het jonge kind. We heten iedereen van harte welkom!

Afscheid nemen we van juf Renee. Zij gaat haar vleugels in Friesland uitslaan.  Juf Mathilde is nog steeds langdurig ziek en zal voorlopig niet terugkeren op Wereldwijs. Juf Dayenne neemt ook afscheid. Zij zal meer uren gaan werken op het projectenbureau van Zuid-Oost aan diverse interessante projecten voor onze wijk en scholen van Zonova.

Hieronder het overzicht

2020-2021 Maan-dag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Gr 1/2 A  Aziza tot okt (verlof zwangerschap)

Lisa N- LIO

Gr 8a Saskia Saskia Saskia Saskia Saskia
Gr 8b Anne Anne Anne Anne Anne

Bijles? In principe NIET DOEN

Helaas krijgen wij steeds meer berichten dat kinderen naar bijles worden gestuurd met vaak hoge uurprijzen.

Wij vinden dit een kwalijke ontwikkeling.

Er is geen enkel contact met deze bijlesinstituten en de methodes die gehanteerd worden sluiten vaak niet aan bij hoe uw kinderen de leerstof op school leren.  U krijgt gratis van school ( wij betalen daar veel geld voor) een oefenaccount van Oefenweb. Dit vinden wij de beste oefensoftware voor uw kind. Er is al veel over geschreven in diverse nieuwsbrieven en ik hoop dat u ons professionele advies ter harte neemt. Ook extra oefenen met Nieuwsbegrip en ander tips van de juf/meester is natuurlijk prima.

Maar alstublieft stuur uw kinderen niet naar dure bijles juffen/meesters die niet geaccrediteerd zijn ( iedereen kan zich bijlesjuf noemen…) Werk er niet aan mee!

Wij horen vervolgens ook dat de citotoetsboekjes illegaal ( want dat is het) worden aangeboden en de toets uit het hoofd wordt geleerd. Sorry, maar waar zijn we dan nog mee bezig? Heeft dit te maken met leren, met onderzoek doen, met groeien ten opzichte van jezelf? Wij gruwen hiervan en vinden dit zeer maar dan ook zeer kwalijk.

Als uw zorgen heeft over de ontwikkeling van uw kind, neem dan contact met de leerkracht op. Die kan u het beste adviseren. Elke persoon die niet met ons wil samenwerken moet u als verdacht beschouwen. Dit is namelijk niet in het belang van uw kind. Pas als we gezamenlijk om het kind heen gaan staan is ondersteuning effectief.

Midzomermokum

Wat ik u van harte wil aanbevelen voor de zomervakantie is de volgende informatie van de gemeente Amsterdam.

En dan ook nog dit mooie aanbod voor groep 4-8 kinderen zonder zwemdiploma