Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS     NR  21 en 22
2 juli en 9 juli schooljaar 2020-2021

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/

De website wordt tussen 16- 20 augustus bijgewerkt

6 juli Wenuurtje met niuewe leerkracht volgend jaar 12.30-13.30
8 juli Afscheidsavond groepen 8
9 juli 12.00 kinderen uit

Uitzwaaien hoofdingang Wereldwijs

23 augustus Weer naar school
27 augustus Schoolreisje alle groepen (nieuwste instroom kleuters- 4 jaar in de zomer- gaan nog niet mee)
30 augustus en 2 september startgesprekken
10 september Kick off Party
13 september Koffie met….NPO plan

8.45-9.45 LIVE en digitaal 19.00-20.00

 

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar

De laatste week breekt aan van het schooljaar en dit is dus dan ook de laatste nieuwsbrief.

En wat was het een turbulent jaar. Dat schreef ik vorig jaar zomer ook, niet wetend dat er nog een lockdown aan kwam en dat we nog een heel schooljaar met de Corona maatregelen moesten dealen. Het was bijzonder om te zien dat er weer ouders in de school waren bij de Portfoliogesprekken afgelopen week. Het was zelfs weer even wennen….

We verheugen ons op het oude normaal na de zomervakantie en hopen met u dat dat het geval zal zijn ( want de besmettingen lopen weer op als ik dit typ).

Hoe dan ook we hebben er een prachtig jaar op zitten waarin weer heel veel is geleerd en we een hoop wijzer zijn geworden. Al onze fantastische leerlingen zijn weer gegroeid en hebben hun eigen groeiplannetjes besproken met u en de juf of meester. In het portfolio staan de culturele competenties beschreven en we hopen dat u in de toekomst het portfolio met veel aandacht en zorg leest.

Een jaar met drie zij-instromers die allemaal hun eindassessment hebben gehaald en nu bevoegd leerkracht zijn. Bij ons opgeleid! Juf Hestia, juf Aziza en meester Jasper blijven ook allemaal bij ons en dat vinden we geweldig. Dat geldt ook voor onze Leraar in opleiding vanuit de PABO. Juf Lisa en juf Linda hebben met hele mooie cijfers hun praktische gedeelte afgerond en blijven ook bij ons werken.

Ik wil de vaste crew niet overslaan want wat zijn we blij met ons hele team dat zo vol passie en betrokkenheid op Wereldwijs werkt.

Zonder hen geen excellente school!

Ma dit turbulente jaar is heerlijk genieten nu bijna aangebroken en staat de zomervakantie voor de deur. We hopen voor u, onze leerlingen en onszelf op een ontspannen tijd in goede gezondheid.

 

Komend schooljaar: het Nationaal Onderwijs Programma

U heeft vast in de media gehoord en/of gelezen dat er veel geld vij komt voor het onderwijs. Allereerst om “achterstanden” die zijn onststaan door de Corona crisis in te gaan lopen. Zelf heb ik daar al een kritisch stuk over geschreven inde NRC ( zie website en Parro bericht) maar een feit is dat we zien dat er heel veel kinderen wel iets minder gegroeid zijn dan andere jaren.

Samen met het team hebben we besproken hoe wij het geld willen gaan inzetten. Dat moet aan de hand van een een aantal bewezen goed werkende interventies, de zogenaamde menukaart die het ministerie van Onderwijs heeft opgesteld.

Het is een hele mooie menukaart waar wij ons heel goed in kunnen vinden en die heel goed aansluit bij het formatief werken wat wij al jaren doen.

We zullen ons vooral gaan richten op

  • Feedback geven ( dat leerlingen goed weten bij een lesdoel waar ze staan, wat hun volgende stap is en hoe ze daar komen en hoe we, als leerkraht,  dat zo goed mogelijk kunnen zien/weten en daar op kunnen anticiperen)
  • Metacognitie en zelfregulerend leren ( doorgaan met de cognitieve functies, het inschalen, maken van groeiplannen en reflecteren)
  • Individuele instructie/instructie in kleinegroepen ( dus veel differentiëren, pre- teaching en verlengde instructie, verbreding en verdieping aanbieden: de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte goed op het netvlies)

 

En dan is de vraag natuurlijk; HOE DAN? Met het grote lerarentekort??

 

We hebben een duurzaam plan bedacht: we verbinden ons met een aantal vakdocenten die ieder een dag bij ons komen werken.

Zij gaan met een halve groep werken en de leerkracht gaat dan met de andere halve groep werken. Dit gaat een aantal keren per week plaatsvinden.

Zo krijgen de leerlingen veel individuele aandacht en daarnaast een rijk en breed cultureel aanbod. Een echte win-win situatie.

Per blok ( tussen twee vakanties) krijgen zij twee of drie culturele disciplines aangeboden. Per blok gaat dat aanbod ook wisselen. Dus je hebt bijvoorbeeld dans en beeldende vorming tot de herfst en tussen de herfst en kerst heb je bijvoorbeeld theater en nieuwe media.

De MR heeft ingestemd met dit plan en er zijn al een aantal vakdocenten aangenomen. Na de zomervakantie stellen zij zich aan u voor.

 

Een koffie met… over dit onderwerp is er op 13 september

Teamkamer 8.45-9.45 en digitaal 19.00-20.00

Alle studiedagen en vakanties op een rij voor komend schooljaar

(het staat ook op de website)

Vakantiedagen/studie 2021-2022  Van             t/m

Zomervakantie   2021        12-07-21             20-08-21

Studie tweedaagse             30-09-21              01-10-21

15 oktober Studiedag        15-10-21

Herfstvakantie                     18-10-21              22-10-21

6 december vrij/studiedag      06-12-21

24 december vrije middag        24-12-21  vanaf 12.00 uur

Kerstvakantie                       27-12-21             07-01-22

Voorjaarsvakantie               21-02-22              04-03-22

Tweede Paasdag                 18-04-22

Meivakantie                         25-04-22               06-05-22

Hemelvaart                          26-05-22               27-05-22

Pinsteren                              06-06-22

15 juli vrije middag             15-07-22           vanaf 12.00 uur

Zomervakantie        2022    18-07-22               26-08-22

Afscheid groepen 8

Voor al onze groep 8 leerlingen en andere leerlingen die de school verlaten:

SUCCES! Met je verdere reis!

Dat jullie nieuwsgierig blijven en altijd op onderzoek willen blijven gaan! Dan zul je vast jouw dromen kunnen laten uitkomen.

Het ga jullie goed, kom vooral nog eens langs!

Voor alle ouders en verzorgers: dat geldt natuurlijk ook voor u en we willen u bedanken voor het gestelde vertrouwen in Wereldwijs

De Fusie

Per 1 augustus is het dan echt zover. Bijlmerdrie bestaat dan niet meer. Bilmerdrie gaat verder onder de naam Wereldwijs en alle groepen vallen nu onder dezelfde administratie zodat we dan echt formeel ook 1 school zijn want in de praktijk waren we dat allang.

Met de kinderen van Bijlmerdrie zullen we aan het begin van het nieuwe schooljaar hier even bij stil staan en hen op de eerste dag de vlag laten hijsen van Wereldwijs.

Het pand Bijlmerdrie gaat vanaf nu Wereldwijs 2 heten. Zodat we bij afspraken weten op welke locatie iets plaats vindt.

 

Wenuurtje en boek cadeau

Dinsdag 6 juli hebben om 12.30 een wenuurtje met de leerkracht die uw kind volgend jaar krijgt. Zo is de spanning er een beetje af voor de zomervakantie en heeft uw kind al een beeld van de nieuwe juf of meester.

De kinderen krijgen traditiegetrouw vanaf groep 2 allemaal een boek mee om te lezen of in te kijken ( kleuters) en het is natuurlijk de bedoeling dat u samen met uw kind het boek leest of voorleest in de zomervakantie. Neem het dus mee op reis!

Voorlezen aan uw oudere kind is ook erg leuk in de vakantie! ( dus ook als uw kind al kan lezen)

https://www.kinderboeken.nl/inspiratie/10-redenen-waarom-voorlezen-een-goed-idee-is/

https://www.expoo.be/waarom-is-voorlezen-belangrijk

Na de vakantie houden we een prijsvraag over het boek in de eerste week. Per jaarlaag valt er dan nog een leuke prijs voor de leerling die nog heel van  het boek weet!

Want u weet: doorlezen in de vakantie is ontzettend belangrijk voor de leergroei van uw kind! Het is de beste voorspeller van succesvol leren!

Geniet dus samen van dit mooie cadeau van Wereldwijs

 Graag uw aandacht voor MZO muziekweek 16-20 augustus

Komend schooljaar op kousenvoeten!

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar gaan we in alle klassen op kousenvoeten. Dat houdt in dat we dat vanaf groep 3 ( want de kleuters doen dit al) alle kinderen hun schoenen uittrekken voordat ze het klaslokaal betreden en een extra paar anti-slipsokken aantrekken. Voor grote sloffen is geen plek! Dus een paar extra ( dikke) sokken met bijvoorbeeld anti-slip zool is de bedoeling. We maken deze vakantie verrijdbare rekjes met daaraan een vakkenzak waar voor ieder kind een eigen vakje is waar hij/zij de sokken in kan bewaren. Nogmaals dit is een klein vak dus geen plaats voor sloffen maar plaats voor sokken.

Dus wellicht een mooie vakantieaanschaf.

Jubileum

Ik wil graag even stil staan bij een jubileum.

Al is het een bescheiden jubileum toch wil ik stil staan bij het feit dat ik 10 jaar directeur ben van Wereldwijs ( en 8 jaar van Bijmerdrie).Een school die ik met al mijn passie en bevlogenheid leid. Dat doe ik met veel plezier en liefde. Een goede school, zelfs excellent, krijg je niet zomaar. Samen met mijn fantastische team is dit opgebouwd. Het is bijzonder dat ik ook al heel lang werk met mensen die samen met mij op reis gingen en nog steeds gaan. Ik weet nog goed dat ik de eerste groep 8 kinderen uitzwaaide die ik als kleuters had zien binnenkomen. En ik zwaaide ook hun ouders uit waarmee ik vaak lief en leed deelde. Ik werd op de studiedag heel eg verrast met een mooi kunstwerk dat een aantal kinderen uit diverse groepen hebben gemaakt.

Heel lief.

Mijn hart ligt bij Wereldwijs en Amsterdam Zuidoost.

Ik zeg vaak: Never a dull moment. Een dynamische, creatieve en hartverwarmende omgeving.

Ik hoop u na de zomervakantie weer heel veel te zien en te ontmoeten. Het ziet er naar uit dat dat weer mogelijk wordt. Wat zal dat fijn zijn.

Een fijne vakantie alvast gewenst ( want dit is dan echt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar) en op naar het gewone normaal ( dat ik dat nog eens zou opschrijven).

Blijf gezond, lees veel, verwonder en geniet van het leven en tot in augustus!

 

Sam & Kids Kinderdagverblijf opent na de zomer op pand Wereldwijs 2

 

Sam & Kids waren en al voor de buitenschoolse opvang maar starten nu ook een kinderdagverbllijf!

Afscheid groep 8 hartverwarmend!

Gisteravond was het zover. De musical/film en het officiële afscheid. Met tranen en een lach en heel veel gezelligheid. Bekijk de trailer van de film:

https://youtu.be/UsepwwygTOw

Juniorgidsen voor Open Monumentendag Amsterdam

 

Open Monumentendag Amsterdam is ook op zoek naar kinderen/jongeren van 8 tot 18 jaar die het leuk zouden vinden om rond te leiden in een monument.

 

De juniorgidsen komen vooraf enkele keren bij elkaar om meer te leren over monumenten en om te oefenen met rondleiden. Op 11 en 12 september zullen zij vervolgens rondleidingen verzorgen in bijzondere monumenten tijdens Open Monumentendag Amsterdam. Ter afsluiting worden de juniorgidsen in het zonnetje gezet met de uitreiking van het officiële juniorgidscertificaat.

 

Voor meer informatie en aanmelden zie: https://formulier.amsterdam.nl/thema/vrije-tijd/open-monumentendag/juniorgidsen/

Hoera, de zomervakantie komt eraan én de cultuursector is weer open.

Culturele expressievormen zoals toneel, dans en muziek zullen een belangrijke rol spelen in het verwerken van wat er de afgelopen 16 maanden is gebeurd. Ook de zomervakantie zal zorgen voor de nodige ontspanning en plezier.

Met de zomereditie van Amsterdammertjes willen we gezinnen op weg helpen met inspirerende tips in de buurt. Bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen in musea, een overzicht van komende sportevenementen, ideeën voor zomerkampen, tips voor theater-, en muziekvoorstellingen en activiteiten in de natuur.

Willen jullie zo vriendelijk zijn deze tips door te mailen naar de ouders of te verwerken in jullie eigen nieuwsbrief? Hierbij de link: 

https://nardinckmedia.nl/wp-content/uploads/2021/06/Amsterdammertjes-4-2021-digi.pdf