Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS  NR 10

7 februari schooljaar 2019-2020

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

15 febr- 1 maart Voorjaarsvakantie: twee weken!
4 maart Info ochtend oriënterende ouders
6 maart Koffie met… over het lerarentekort 8.30-9.30 Ouders kom praten!
6 maart Nieuwsbrief 11
11 maart Inlooplessen voor ouders 8.25-9.00
12 maart Theatervoorstelling voor ouders project Lentekriebels

8.45-10.15 Speelzaal B3

Ouderenquête tussenstand:

Hoera! De teller staat op 194 respondenten. Dat is 69%. Er zijn 280 ouders dus nog 80 te gaan…. In de Parro app vindt u de link naar het tevredenheidsonderzoek ouders. Bericht van 10 januari en bericht 21 januari.

Laatste oproep: de enquête sluit maandagochtend 10 februari 9.00 uur!

Naar de Suriname tentoonstelling

Helaas was er niet heel veel belangstelling onder de ouders om naar de Suriname tentoonstelling te gaan maar de paar ouders die zijn geweest waren heel enthousiast en blij met de vrijkaartjes die Wereldwijs voor hen had georganiseerd!

De twee stakingsdagen zitten erop. Helaas met weinig resultaat. Het lerarentekort in Amsterdam (en de andere grote steden) wordt onvoldoende onderkend en de minister heeft ook nog niet gereageerd op het Noodplan dat, op zijn verzoek, is gemaakt door de besturen en de gemeente Amsterdam. Ook dat noodplan kost geld! Maar helaas is daar nog geen enkele reactie op gekomen vanuit het Ministerie van Onderwijs.

Op de lawaaiactie voor ouders kwam slechts enkele ouders af. Dat was heel erg jammer.

We staken tenslotte voor het onderwijs aan uw kinderen en dat loopt door het grote lerarentekort gevaar. Wij kunnen de kwaliteit niet echt heel veel langer waarborgen en wat dan? En wat dan?

Het lijkt nog steeds onvoldoende door te dringen hoe ernstig het probleem is en ook dat dit helaas nog jaren zo zal zijn.

We hadden het fijn gevonden als u met ons had komen praten op het Forum van 31 januari, maar ook daar was geen ouder naartoe gekomen.

Dat verdient een herkansing! Dus we willen graag een koffie met… juf Wendy en directie organiseren over dit onderwerp.

Zet in de agenda: vrijdag 6 maart Koffie met….over het lerarentekort en het Noodplan van Amsterdam. Teamkamer Wereldwijs 8.30-9.30

Een dwarsdoorsnede door de school

Woensdag 12 februari gaat groep 7 in het kader van het thema “gamen” op bezoek bij het kantoor van Oefenweb! Er is dan een leuk programma voor hen opgesteld waarbij ze vragen aan de programmeurs kunnen stellen en waarbij de kinderen zelf een game leren bouwen. Super cool!

In groep 7 wordt elke week de rekentopper, taaltopper en words & Birds toppers bekend gemaakt. Wie lukt het om zoveel te oefenen?

Groep 3 heeft Bevo les: ze maken prachtige dieren van hout!

In groep 1/2 kwam er een ‘expert’ op bezoek die operatie-assistent is en in het kader van het thema ‘hulpdiensten’ op bezoek kwam! De wijkagent is ook nog geweest!

IN groep 4 is het thema Muziek en is er geluisterd naar het muziekstuk “entry of the gladiators” van Julius Fucik en daar zijn prachtige tekeningen op gemaakt.

Vandaag zijn de groepen 3 naar Artis in het kader van hun thema dieren. Misschien krijgen zij wel antwoord op al deze vragen:

Groepen 5 hard aan het oefenen bij de deelrepetities van het leerorkest!

Baby nieuws:

Juf Amy is in verwachting!

Juf Paula heeft een kleindochter Jinte gekregen op 02-02-2020.

Typetuin voor leerlingen groepen 6

Vanaf maart krijgen de leerlingen van groep 6 typelessen op school met de adaptieve leermethode Typetuin. Ze worden wekelijks in kleine groepjes begeleid door een trainer van Typetuin om hun typevaardigheden te verbeteren. Alle leerlingen krijgen een account waarmee ze op school en thuis kunnen oefenen.

Let op ouders groep 6: U moet u eigen kind aanmelden dan pas wordt er een account aangemaakt. Maandag krijgt u een brief met alle details

De oefeningen passen zich automatisch op de vaardigheid van de leerling aan. Typetuin is ontwikkeld door Oefenweb (Rekentuin en Taalzee). De leerlingen zullen door de typelessen op school steeds beter (blind) leren typen. De resultaten zijn, net zoals bij Rekentuin en Taalzee, voor de leerkrachten te volgen op het dashboard in de Typetuin. Het allerbelangrijkste om met tien vingers (blind) te leren typen is het dagelijks te oefenen. Naast de lessen in de klas moet iedere leerling minimaal vijf keer per week 15 minuten thuis oefenen met Typetuin. Dit thuis oefenen is een essentieel onderdeel om de typevaardigen te vergroten. De typelessen duren 13 weken maar de licentie is een jaar geldig. De leerlingen kunnen na deze 13 weken dus het gehele jaar lekker blijven oefenen.

Leuk dingen voor de voorjaarsvakantie: