Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS :  kijk voor de pdf versie met foto’s in het archief nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 17- 11 juli 2019

 

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

* deze zomervakantie nog niet bijgewerkt- uw directeur heeft ook vakantie J

Vrijdag 12 juli 12.00 kinderen uit. Let op uitzwaaien bij hoofdingang!

Verkoop rekenboeken in de hal!

Maandag 26 augustus Weer naar school
Dinsdag 4 september startgesprekken
Donderdag 5 september (ook avond) startgesprekken
Vrijdag 20 september Kick off party samen met Wereldwijs voor alle ouders 17.00 uur
Donderdag 26 en vrijdag 27 september Studietweedaagse team:

Leerlingen vrij

200 vrijkaarten van Carré – bedankt!

Alle ouders die hebben gereageerd op de oproep voor vrijkaartjes voor Carré Cirque hebben kaarten kunnen krijgen. Dit komt omdat Carré geen 80 ( die waren binnen twee uur los) maar ons 200 kaarten cadeau hebben gedaan. Wat een ontzetten mooi cadeau.

Ik heb heel veel enthousiaste reacties mogen ontvangen en wat waren de optredens spectaculair. Een ongeloofelijke ervaring voor 200 van onze ouders en kinderen.

Zomerfeest groot succes!

Wat was het een heerlijk zomerfeest!

 

Met een prachtig optreden van het koor van Wereldwijs en Bijlmerdrie kinderen en natuurlijk de uitreiking van het Jump-in certificaat voor beide scholen.

En verder lekker weer, heel veel te doen op de Fancy Fair en heerlijk eten.

We willen u bedanken voor het maken van het eten.

Er is door alle kinderen geflyerd voor het zomerfeest in de buurt!

Er is heel veel geld opgehaald voor de twee goede doelen. Hoeveel verklappen we nog niet…

Wist u dat Dani uit groep 3 in zijn eentje €375,- met de sponsorloop heeft opgehaald? Knap hoor!

 

Kick off party 22 september 17.00

…..dat hoort u op de Kick 0ff party van het nieuwe schooljaar op 22 september voor alle ouders vanaf 17.00 ( kinderen mogen alleen onder begeleiding komen).

Ook dan wordt u van harte uitgenodigd om iets te eten mee te brengen. De kick-off party is samen met Wereldwijs.

 

Startgesprekken op 3 en 5 september

 

Elk schooljaar beginnen we met de startgesprekken met ouders en de kinderen. Dit doen we om onze verwachtingen van beide kanten duidelijk te maken. We willen graag van u horen wat u van ons verwacht en we willen graag horen wat u voor uw eigen kind belangrijk vindt.

Het is de bedoeling dat u dit gesprek samen met uw kind voorbereidt. Op de website kunt u hiervoor een voorbereidingsformulier downloaden. https://www.obs-wereldwijs.nl/kalender/startgesprekken-7/

 

Afscheid groep 8

 

Met een lach en een traan nemen we afscheid van onze groep 8 leerlingen. We wensen hen het allerbeste en een heel goede ontwikkeling toe op het Voortgezet Onderwijs!

We gaan vandaag genieten van de musical!

Sirius Track boekje

Te lezen bij ons in de hal! Leuk

Zomerlezen- super belangrijk! – een boek cadeau van school! –

Inmiddels is het echt bewezen: doorlezen in de vakantie helpt om de prestaties te verbeteren! Dus daarom een boek cadeau voor alle leerlingen van groep 2-7. We verwachten dat alle kinderen ( het liefst samen met hun ouders) hun boek lezen, er over praten en dat zij na vakantie de vragen over het boek kunnen beantwoorden.

Wie wint de prijsvraag????

Tip: Er is een geweldig luisterboek op youtube te vinden van Kruistocht in Spijkerbroek. Luisteren en meelezen dus!

https://www.youtube.com/watch?v=SMfepeU9TG0

 

Pavements of Gold

We zijn op donderdag 23 mei samen met de groepen 7 a en b naar het Bijlmerpark theater gegaan voor een verrassend energieke voorstelling.

Pavements of Gold gaat over een meisje dat een tekening van zichzelf op haar kamer heeft, maar niet weet wie dat getekend heeft. Zij vraagt haar vader wie dat heeft getekend, maar haar vader reageert boos en geeft verder geen antwoord. Dit roept bij het jonge meisje vele vragen op en hierdoor gaat zij stiekem op onderzoek in de Bijlmer. Ze gaat een heel groot avontuur met vele confrontaties en emoties tegemoet.

Alle kinderen waren super enthousiast en hebben de hele voorstelling hun volledige aandacht gegeven. De kinderen werden ook op meerdere momenten meegenomen door bekende zang en dans, waardoor de leerlingen nog enthousiaster werden en mee gingen in het verhaal. Het was een mooie voorstelling met een culturele waarde en leuke stigma’s die juist heel typerend zijn voor de Bijlmer en het vooral leuk maken om te wonen in de Bijlmer.

 

Kortom een voorstelling die je echt gezien moet hebben!Juf Santusha en Juf Yasmin

Een nieuw schooljaar vol muziek!

Klein Leerorkest

Meld uw kind vast aan voor het nieuwe schooljaar, dan doet uw zoon of dochter ook mee met een schitterend concert in juni 2020. We vieren dan 15 jaar Leerorkest in Amsterdam met een Gróót Concert in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en beroemde musici. Alle kinderen van de wijktalentorkesten spelen mee!

In het wijktalentorkest ‘Klein Leerorkest’ krijgt elk talent de kans om te groeien en schitteren. En niet alleen muzikaal, want muziek maken en samenspel is goed voor de algehele ontwikkeling van een kind. Als u uw kind nu aanmeldt, kan hij of zij dit schooljaar nog gratis meedoen met de laatste lessen voor de zomer.

Concert voor de zomer

Op dinsdag 25 juni gaf het Klein Leerorkest samen met het OSB Leerorkest Zuidoost een feestelijk concert voor publiek in het CEC-gebouw.

Dit was weer een groot succes!!

De coördinator is Mirte Moes, mmoes@leerorkest.nl, of bel 020-6968371. Wil uw kind meedoen of heeft u vragen? Belt u ons gerust!

Klein Leerorkest, elke dinsdag 14:30 tot 16:15 uur, op Kantershof 636 (basisschool Samenspel). Open voor kinderen van verschillende scholen. Ook voor beginners. Het wijktalentorkest is betaalbaar voor iedereen. Meer informatie en aanmelden via de website: www.leerorkest.nl/wijktalentorkest

 

Verkoop Rekenboeken

Volgend schooljaar krijgen we een nieuwe rekenmethode. Daarom verkopen we onze rekenboeken en werkboeken voor €0,50 per stuk. De opbrengst is voor het goede doel!

Morgenochtend in de hal van Wereldwijs

Niet betalende ouders voor schoolreisje kinderen – helaas –

Helaas was het weer zover. Dinsdag 9 juli was ons jaarlijks schoolreisje. Meer dan 50 ouders hadden op dat moment nog niet betaald voor hun kind(eren). We vinden dat een hele verdrietige constatering.

We roepen herhaaldelijk op om te betalen en als u daar moeite mee heeft, om dan contact te zoeken met de directie of met de OuderKindAdviseur.

In de schoolgids en op onze website kunt u informatie vinden hoe u als u een laag inkomen heeft, gebruik kunt maken van de subsidie van de gemeente Amsterdam.

https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/scholierenvergoeding/

We kunnen verder een betalingsregeling treffen of andere oplossingen bedenken.

Maar u meldt zich niet!

We hebben alle kinderen nu mee laten gaan maar dit kan zo niet langer.

Daarom zijn we genoodzaakt de niet betalende ouders op een lijst te plaatsten en uw kind kan volgend schooljaar niet mee. Behalve als u alsnog betaalt voor het afgelopen jaar en het komende jaar. Het schoolreisjes betalen (€30,-) staat los van de vrijwillige ouderbijdrage van €35,-.

Voor mensen met een stadspas is er de gelegenheid op per volgend schooljaar met uw stadspas de vrijwillige ouderbijdrage en schoolreisje (€65,- samen) te betalen.

Stadspasregeling vrijwillige ouderbijdrage en schoolreisje

Heeft uw kind een Stadspas? Dan kunt u daarmee vanaf schooljaar 2019 /2020 uw vrijwillige ouderbijdrage en schoolreisje voldoen.

Scannen van de Stadspas

U kunt de Stadspas van uw kind laten scannen bij Gerani Groenbast, locatie Bijlmerdrie. Zij scant de passen, waarna de gemeente het bedrag voor de ouderbijdrage, inclusief het schoolreisje, op de rekening van de school stort. Wanneer de Stadspas gescand is, wordt genoteerd dat u de vrijwillige ouderbijdrage en het schoolreisje volledig heeft voldaan. Het scannen van de Stadspassen gebeurt discreet en desgewenst in een afgeschermde ruimte.

Regeling voor schooljaar 2019/2020

Deze regeling is bedoeld om de scholen te ontlasten en om te voorkomen dat er twijfel ontstaat of leerlingen waarvoor de vrijwillige ouderbijdrage niet is voldaan mee mogen doen met de uitjes. Twijfelt u of uw kind recht heeft op een Stadspas? Kijk dan op www.amsterdam.nl/pakjekans of bel met de gemeente op telefoonnummer 14020.

Ouders die een stadspas hebben voor hun kind kunnen zich melden bij Gerani Groenbast. Zij zal wekelijks een spreekuur hebben op de dinsdagochtend van 08.15-10.00 uur op Bijlmerdrie. Zij scant de passen die vervolgens digitaal geregistreerd worden. De gemeente zorgt er vervolgens voor dat het overeenkomstige bedrag rechtstreeks op de rekening van de school wordt gestort. Deze mogelijkheid komt bovenop de bestaande regelingen. De ouders blijven dus gerechtigd om de scholierenvergoeding aan te vragen. Gerani is er ook voor al uw vragen omtrent de voorzieningen van de Gemeente Amsterdam, Toeslagen van de Belastingdienst; financiën en maatschappelijke ondersteuning. Mocht u twijfelen of zij u kan ondersteunen loop dan voor de zekerheid even bij haar langs. Indien nodig kan zij u ook doorverwijzen naar de juiste instantie.

 

Tot slot

Het was een bijzonder jaar met als dieptepunt een crisis met Sandra Grep in het najaar, die we dankzij u massale steun overleefden en met als hoogtepunt dat we  eind januari excellent werden!

Fijne vakantie voor iedereen!

Namens team Wereldwijs