Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS NR 2

13 september schooljaar 2019-2020 Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit*.)

Kick off – zie uitnodiging
Inlooplessen alle groepen
Studie tweedaagse- leerlingen vrij
Studie tweedaagse- leerlingen vrij
Voorlichtingsavond kernprocedure groep 7 en groep 8
Info ochtend voor oriënterende ouders

Website bijgewerkt
De website is weer helemaal bijgewerkt!. U kunt in de activiteitenkalender zien wanneer er bjivoorbeeld oudergesprekken zijn, inloopochtenden, het paasontbijt, de koningspelen of het zomerfeest is, dit schooljaar!
We vullen nog regelmatig aan. Aan de groepspagina’s wordt hard gewerkt door de leerkrachten.

Uitslag prijsvraag zomerlezen wordt maandag bekend gemaakt
In elke jaarlaag wordt aanstaande maandag een winnaar bekend gemaakt. Deze leerling krijgt een mooi cadeau. In sommige jaarlagen moest er echt geloot worden omdat er zoveel goede inzendingen bij zaten. Top!
We hopen dat u het waardeert dat uw kind een boek cadeau heeft gekregen en dat u de moeite neemt om samen met uw kind het boek te lezen of voor te lezen of door uw kind te worden voorgelezen!
Nog niet gedaan? Het is nog steeds de moeite waard!

Steunbetuigingen
Een aantal ouders heeft de moeite genomen om hun steun te betuigen naar aanleiding van de mail over het ernstige lerarentekort.
De hartverwarmende mails en staande ovaties hebben ons heel erg goed gedaan. Heel erg bedankt hiervoor namens ons allemaal!

Even voorstellen:
Mijn naam is Jasper, ik ben 27 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest als oefentherapeut mensendieck in een multidisciplinaire praktijk heb ik de keuze gemaakt om mij via het zij-instroom traject van de HvA te laten omscholen tot basisschool leraar. De voornaamste reden is mijn groeiende interesse naar de
educatie van onze nieuwe generatie. Waarom O.B.S. Wereldwijs? Vanaf mijn eerste bezoek waren de volgende eigenschappen overduidelijk: enorme betrokkenheid, diversiteit en onderwijs op maat. Juist deze eigenschappen spreken mij erg aan en motiveren mij om mijn nieuwe uitdaging op Wereldwijs aan te gaan!
Beste Ouders en leerlingen, Mijn naam is Sandra Molli. Sinds dit schooljaar ben ik onderwijsassistente bij Wereldwijs. Ik heb een aantal jaren ervaring met het werken met kinderen als Pedagogisch Medewerker. Het werken bij wereldwijs is voor mij een nieuwe uitdaging, het lijkt mij erg leuk met de kinderen en de ouders samen te werken. Tot snel!

Kick off 20 september!
Aanvraag voor het jeugdsportfonds mogen vanaf nu rechtstreeks U kunt voortaan zelf een aanvraag doen bij het jeugdsportfonds.
Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/amsterdam-sport/ “We zijn blij om mee te delen dat jullie vanaf vandaag alle ouders die zelf in staat zijn om een aanvraag voor hun kinderen te doen, kunnen verwijzen naar: www.stichtingsina.nl “

Heel veel aandacht voor de groeimindset en de Vreedzame School!
Open lessen op 24 september.
De eerste open les van dit schooljaar is op dinsdag 24 september van 8.25-9.00 uur.
We verheugen ons op uw komst en willen graag laten zien hoe het onderwijs op Wereldwijs er uit ziet. Wees welkom!
( de kinderen verheugen zich ook op uw komst!)
De volgende open lessen zijn op :

Parro app voor ouders – start pilot
Een aantal groepen gaan de Parro app uitproberen. U krijgt dat te horen van de leerkracht. De proef duurt tot eind oktober. Daarna evalueren we en gaan we misschien wel allemaal Parro gebruiken. Hieronder meer info over Parro.

Beste ouder(s) / verzorger(s),
Wij gaan een pilot starten op school met Parro! Doe je met ons mee? Binnenkort ontvang je van mij ( de leerkracht) een e-mail zodat jij ook Parro kan gebruiken. Deze app geeft ons veel voordelen.

Altijd op de hoogte
Het wordt voor mij makkelijk om jou op de hoogte te houden. Mijn berichten komen direct aan én kun je – in tegenstelling tot briefjes – niet kwijtraken!
Bekijk de leukste momenten van je kind
Ik kan (bijvoorbeeld) tijdens het schoolreisje heel eenvoudig de leukste foto’s met je delen. Geniet mee met de leukste avonturen van je kind.

Direct contact met onze school
Ik heb hiermee één plek in handen om met jou (privé) en met alle andere ouders te communiceren. Wij kunnen via Parro direct contact hebben.

Veilig & privé
Foto’s worden veilig gedeeld binnen onze eigen schoolomgeving. Via Parro kun je aangeven waar foto’s van jouw kind gedeeld mogen worden.

Wil je meer weten? Lees dan verder op www.parro.com/ouders.

Zoek op ‘Parro’ in:
Computer of Windows Phone? Ga naar talk.parro.com.