Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS     NR  2

21 september schooljaar 2018-2019

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit.)

Vrijdag 21 september Kick off schooljaar: ouders met kinderen welkom vanaf 17.00
Dinsdag 25 september Voorlichtingsavond kernprocedure

groep 7 en 8

Woensdag 26 september Open lessen alle groepen van 8.30-9.15
27 en 28 september Studiedagen team leerlingen vrij
Dinsdag 2 oktober Workshop opvoeden
Vrijdag 5 oktober Dag van de leraar!

Vanavond Kick off party!

De Ouderraad organiseert vanavond onze beroemde kick-off party voor alle ouders van het nieuwe schooljaar!

Kinderen zijn onder begeleiding ook van harte welkom.

Neem wat te eten mee!

Start: 17.00

Gezien de weersvoorspellingen is het waarschijnlijk dat het dit jaar binnen is in de hal.

Om 17.45 wordt het Wereldwijslied gezongen (link op de website!) en om 18.00 gaan we de cheque overhandigen met de opbrengst van het zomerfeest.

Open lessen in alle groepen op 26 september 8.30-9.15

Zoals u in de schoolgids heeft kunnen lezen bij nieuwe ontwikkelingen, geven alle leerkrachten 1 x per maand een open les voor u als ouder!

Groep 7/8 heeft dat al uitgeprobeerd op donderdag 20 september en het was een groot succes. Daar mochten de ouders het opnemen met een tempotoets rekenen tegen hun kinderen en vervolgens rekenspelletjes spelen. Het was een groot succes.

Laat u aanstaande woensdag verrassen!! Elk maand komt er weer iets anders aan bod.

De volgende data van de open lessen kunt u vinden op onze website op de activiteitenkalender!

Start schoolvoetbal

Woensdag 26 september start het schoolvoetbal. De indeling  is al bekend en hangt naast de klas van uw kind. Het is nu nog even wachten op  Zuid-Oost United die druk bezig is met het klaarmaken van de wedstrijdschema’s. Op het moment dat die klaar zijn krijgt u deze zo spoedig mogelijk van Meester Egon. Tevens krijg u dan het (nieuwe) schoolvoetbal shirt (te leen uiteraard). We willen u er nog even aan herinneren dat u zelf verantwoordelijk bent voor het halen en brengen van uw kind. Lukt dit niet, dan kunt u een afspraak maken met een andere ouder die ook meegaat met het schoolvoetbal om uw kind te halen en eventueel thuis te brengen.

Nieuws van groep 8

Het nieuwe jaar is van start gegaan in een kleine, gezellige en rustige groep 8.

We hebben een grote mate van zelfstandigheid en mogen daarom zelf soms lesgeven als hulpjuf of hulpmeester (zie foto).

We zijn er allemaal voor elkaar en helpen elkaar.

Ons doel is om iedereen bij technisch lezen een instructiegroep hoger te krijgen en dat gaat ons lukken! (zie foto)

Beste ouders,

Graag stel ik mijzelf via deze weg even voor.

Mijn naam is Daan van Veen, ik ben 32 jaar en werk nu al weer 2 weken op Wereldwijs.

Op maandag, donderdag en vrijdag ben ik werkzaam als intern begeleider voor de groepen 4 en 5. Op dinsdag en woensdag geef ik les aan groep 6b.

Hiervoor ben ik langere tijd werkzaam geweest in Amsterdam-Noord. Wat moet u nog meer over mij weten?

Ik heb een lieve vriendin, een dochtertje van bijna 2 en een hond. Ik houd van basketbal, series kijken en leuke dingen doen met mijn familie.

Ik heb veel zin in dit schooljaar en wellicht zien we elkaar al op de kick-off party!

Week van de opvoeding

De week van de opvoeding is van 1-8 oktober

Op 2 oktober is er een workshop over opvoeden die wordt gegeven door onze OuderKindAdviseur Nabila samen met Thirza (OKA Samenspel)

In de ouderkamer van Wereldwijs om 9.00 uur.