Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief
Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS NR 2
29 september schooljaar 2023-2024
Volg ons op : https://www.instagram.com/wereldwijs__amsterdam/
Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/
als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit |
|
2 en 3 oktober | Studietweedaagse- leerlingen vrij |
5 oktober | Dag van de leraar |
Woensdag 11 oktober | Masterclass door leerkrachten Wereldwijs voor andere leerkrachten Amsterdam |
Vrijdag 13 oktober | Nieuwsbrief 3 |
Vrijdag 20 oktober | Studiedag Zonova: alle leerlingen vrij |
Intentieverklaring: educatief partnerschap
Het nieuwe schooljaar is nu echt gestart. De startgesprekken zijn achter de rug en bij onze gezellige KICK OFF vorige week is er geproost en gedanst op het nieuwe schooljaar!
Graag brengen we onze intentieverklaring weer eens onder de aandacht ( zie bijlage bij deze nieuwsbrief) Bij inschrijving bespreken we die en ondertekent u deze. Maar af en toe opfrissen voor die frisse start lijkt ons een goed idee. Dus lees het weer eens door. Hierin staat wat u van de school mag verwachten en wat we van u als ouder verwachten. Een mooi uitgangspunt voor educatief partnerschap!
Gezellige Kick off!
Wat was het druk en wat was het gezellig!
Ouderraad bedankt voor al het entertainment voor ouders en kinderen.
Op de Kick off is ook bekend gemaakt hoeveel we hebben opgehaald voor The Black Archives ( voor de film hiervan zie https://www.instagram.com/wereldwijs__amsterdam/
Het mooi bedrag van €4200,- is symbolisch overhandigd!
Ontzettend mooi om te zien dat u en de kinderen zoveel kaarten hebben verkocht en kunst hebben gekocht en verkocht op de kunstmarkt bij het zomerfeest!
Storming fase in sommige groepen
Het is bekend dat na een paar weken de storming fase aanbreekt bij het groepsvormingsproces. Veel leerlingen zijn aan het uitproberen, aan het testen hoe de leerkracht op hun reageert of andere leerlingen. Dit geeft onrust en de groepsafspraken, regels staan vaak onder druk. De leerkrachten proberen in deze fase zo duidelijk mogelijk en consequent mogelijk zich te gedragen. Maar het gaat dus ook wel eens mis. Grenzen worden overschreden. Dat gaat ons sociaal veiligheidsplan in werking. We hebben goede afspraken hierover in school. Uw kind wordt eerst in de groep op de nadenk/afkoel-plek gezet. Om af te koelen en/of na te denken bij verkeerd gedrag. Vaak helpt dit gelukkig, maar als het niet lukt dan wordt uw kind eerst opgevangen in een andere groep. Lukt het daar ook niet dan komt er een gesprek met de intern begeleider of de directie. Gebeurt het binnen een week drie keer, dat uw kind in een andere groep moet worden opgevangen, dan wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Maar soms is het gedrag zo overschrijdend dat u meteen op gesprek wordt gevraagd. Dit hangt dus af van het gedrag van uw kind. Soms volgt een waarschuwing of (interne) schorsing. Gelukkig gebeurt dit laatste zelden.
Maar in deze periode zien we wel dat het soms nodig is helaas. We doen dit om het kind duidelijk te maken dat zijn/haar gedrag echt moet veranderen.
We zien het ook als een leerproces en elk kind krijgt elke keer weer de kans om te laten zien dat het beter kan.
Gelukkig weten we dat deze stroming fase de rust gaat terugkeren en de norming fase in gaat treden waar het duidelijk is voor iedereen wat er wel/niet kan en waar soms ook een uitzondering is op de regels van de groep.
Kinderboekenweek!
Op 4 oktober start de officiële kinderboekenweek.
U krijgt bij het kopen van een kinderboekenweek het gratis kinderboekenweekgeschenk en met korting het prentenboek
Thema: Bij mij thuis
Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!
Op Wereldwijs zijn we vanaf de zomervakantie gestart met dit thema en in de Parro weekberichten heeft u er al veel over kunnen lezen!
Het Kinderboekenweekgeschenk
Ravi en de laatste magie is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023! In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?
Illustraties in het Kinderboekenweekgeschenk zijn van Sophie Pluim
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek
Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek. De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en ging nooit meer weg. Er werd een kamertje bij gebouwd. Maar ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwden ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en is er steeds meer huis! Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan…
Goed om te weten!
Beste ouders van Wereldwijs,
Mijn naam is Remco Boes en ik ben werkzaam als schuldhulpverlener bij het Buurtteam Amsterdam Zuidoost.
Wellicht kampt u met schulden, heeft u moeite om maandelijks rond te komen of wilt u een overzicht maken van uw budget.
Heeft uw vragen over kind regelingen van de Gemeente, lukt het niet om een betalingsregeling te treffen of zit uw kind niet op een sportclub omdat er onvoldoende inkomen dan kunt u bij mij terecht voor vragen.
Natuurlijk kunt u ook voor andere vragen bij mij terecht zodat ik u eventueel kan doorverwijzen.
Per heden zit ik om de 2 weken op woensdagmorgen tussen 8 en 9 uur in de hal bij Wereldwijs.
Verder kunnen wij onder anderen helpen en adviseren bij het treffen van betalingsregelingen of het opstellen van een budgetplan.
Tot ziens bij Wereldwijs!
Met vriendelijke groet,
Remco Boes
Buurtteammedewerker Schuldhulpverlening
M 06-40634369 r.boes@buurtteamamsterdamzuidoost.nl
Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag |
Buurtteam Amsterdam Zuidoost
Gaasperdam T 020-3141618
|
Met het begin van het nieuwe schooljaar gaat ook het culturele seizoen van start.
Onze redactie heeft speciaal voor leerlingen en ouders/verzorgers in Amsterdammertjes een boeiende evenementenkalender samengesteld, boordevol culturele uitstapjes.
Laat je inspireren door evenementen zoals het aanstaande festival Klassiek op het Amstelveld met een kinderprogramma, boeiende activiteiten in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek, het spannende Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober, aanraders voor theatervoorstellingen en theatercursussen. En heel veel meer!
Zou u zo vriendelijk willen zijn om Amsterdammertjes te delen met de ouders via e-mail of op te nemen in jullie eigen nieuwsbrief? Hier is de link: Amsterdammertjes