Groep 3B (Juf Marleen )

Groep 3B (Juf Marleen )

Welkom op de klassenpagina van groep 3B!

Op deze pagina kunt u zien en lezen waar wij mee bezig zijn in de groep. In de kolom aan de rechterkant staan de nieuwste berichten. Hieronder kunt u terugvinden welk thema wij hebben en aan welke doelen wij werken. Dit biedt u de mogelijkheid om hier ook thuis met uw kind aan te werken. Materialen en boeken die in het thema passen kunnen wij goed gebruiken in de klas.

—————————————————————————————————

Veilig & vlot leesbladen voor zon kern 9 

Hieronder vind u leesbladen voor kern 9 op het niveau van zon.

Klik op het plaatje om deze te vergroten!

—————————————————————————————————

Geluidsfragmenten bij leesbladen kern 8 (maan) 

Hier staan geluidsfragmenten van de leesbladen die via Parro zijn verstuurd. Op die manier horen de kinderen hoe ze woorden moeten lezen. Ze kunnen meelezen en daarna zelf lezen. Veel lees- en luisterplezier!

blad 1

blad 2

blad 3

blad 4

blad 5

blad 6

blad 7

blad 8

—————————————————————————————————

Gymtijden

De kinderen krijgen twee keer per week les van meester Egon Root. Zij gymmen in een sportbroek, een T-shirt en sportschoenen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op gymdagen makkelijke kleding draagt (i.v.m. aan- en uitkleden)?

Dinsdag 09.10 – 09.50

Donderdag 09.10 – 09.50

—————————————————————————————————

Thema de dokter

Afgelopen week zijn wij gestart met ons nieuwe thema: de dokter.

Vandaag hebben we de materialen besproken. Er was kleding voor de dokter, verband, pleisters, een weegschaal, verpakkingen van medicijnen en nog veel meer! We hebben gesproken over wat het allemaal is, hoe het heet en waar het voor gebruikt wordt. De kinderen vonden het erg leuk en zaten meteen helemaal in hun rol als dokter of patiënt. Om ons thema tot een succes te maken vragen wij uw hulp. Heeft u thuis nog spullen die passen bij dit thema die u niet meer gebruikt? Geeft u ze dan mee aan uw kind, zodat wij ze in de klas kunnen gebruiken! Lege verpakkingen van medicijnen zijn ook welkom, want die kunnen wij gebruiken voor onze apotheek. Als er ouders zijn die werken in de zorg en het leuk vinden om in de klas over hun werk te vertellen: HEEL graag! Laat u het mij dan even weten? Alvast heel erg bedankt, ook namens de kinderen! 🙂

—————————————————————————————————

Thema Reizen

We zijn inmiddels gestart met het thema reizen. Dit thema sluit aan bij het Kinderboekenweek-thema van dit jaar. We gaan in de klas ervaringen uitwisselen over gemaakte reizen, praten over verschillende vervoersmiddelen om te reizen etc. We hebben inmiddels een aantal startactiviteiten gedaan. Juf Marleen had haar paspoort meegenomen en de kinderen hebben aan elkaar verteld welke reizen zij hebben gemaakt. De komende weken maken we een thema-hoek maken in de klas, stellen de kinderen onderzoeksvragen en gaan we samen activiteiten te doen om deze vragen te kunnen beantwoorden.

9-10-2019: We hebben in de groep hard gewerkt aan het inrichten van onze themahoeken. We hebben een huishoek en een incheckbalie met daar achter de douane. De kinderen gaan eerst ‘thuis’ bedenken waar ze naartoe op reis willen. Daarna gaan ze een lijstje maken met wat ze allemaal mee moeten nemen en pakken ze hun koffer in. Vervolgens gaan ze naar de incheckbalie en door de douane.

—————————————————————————————————

Belangrijkste doelen groep 3

Lezen en schrijven
In groep 3 vormt het leren lezen een van de belangrijkste doelen. Op school werken we met de methode Veilig leren lezen.

Klik hier voor de doelen van lezen en schrijven.

Daarnaast kunt u op de link hieronder klikken om te zien hoe u de letters uitspreekt op dezelfde manier als we de kinderen op school de letters aanleren. Bij het leren lezen is het erg belangrijk dat de letters op deze manier benoemd worden. 

Lijst fonetische uitspraak letters

Thuis oefenen is heel belangrijk! Elke dag 5 of 10 minuutjes zorgt ervoor dat de woorden geautomatiseerd worden.

Hier vindt u het oefenmateriaal per kern. 

Rekenen
Wij werken in de klas met de methode Wereld in getallen.

Klik hier voor de doelen van dit schooljaar.

Extra oefenmateriaal

Alle leerlingen op Wereldwijs hebben een account bij https://www.oefenweb.nl voor de programma’s Rekentuin en Taalzee. Hiermee leren zij op school extra te oefenen maar dat kunnen zij ook thuis! De inloggegevens van uw kind ontvangt u van mij bij de startgesprekken.

Wilt u thuis met uw kind nog op een andere manier extra oefenen?

Dan vindt u hier leerzame websites.

Huiswerkboekjes en extra opdrachten als voorbereiding op de toetsen.

Vreedzame school

Als u hier klikt vindt u meer informatie over de Vreedzame School en kletskaarten om thuis te kunnen praten over wat op school is besproken.

 —————————————————————————————————

Laatste nieuws groep 3B

Ouders en leerlingen bedanken alle teamleden

Week van de lentekriebels

De Week van de Lentekriebels, dit jaar van 16 t/m 20 maart,  is een landelijke themaweek en gaat vooral over […]

Foto’s thema reizen

Hieronder een impressie van activiteiten die we gedaan hebben en dingen die kinderen gemaakt hebben bij het Kinderboekenweek-thema reizen.

Voorleeswedstrijd en uitreiking diploma’s mediatoren

Vandaag hebben de nieuwe mediatoren hun diploma ontvangen! Zij zullen er samen met de meesters en juffen voor zorgen dat […]

Vliegtuigjes vouwen en testen in groep 3

Naar aanleiding van ons thema ‘Reis mee!’ hebben wij gisteren in de klas vliegtuigjes gevouwen. De kinderen mochten een vliegtuigje […]

Bekijk al het nieuws