pien de poes op bezoek

We hebben bezoek gehad van de een echte poes. Haar naam is Pien en ze is al 11 jaar oud. We hebben het baasje van Pien, juf Marleen, veel vragen gesteld. Nu weten we meer over poezen en katten.

kinderboerderij

Wat was het mooi weer en wat hebben we genoten van alle dierengeluiden en geuren. We hebben veel verschillende dieren geaaid. 

Doelen rekenen

Doelen rekenen thema Dieren mei-juni 2018 Rekenen: – Het kunnen onderscheiden van grootheden zoals lengte, gewicht, volume, kleur etc. – Het direct vergelijken en ordenen op lengte, inhoud en gewicht (zonder een maat te gebruiken)- Het aflezen met een meetinstrument – Kennis hebben van tijdsindelingen (van de dag, de week, de maand, het jaar) – […]

Doelen thema Dieren

Doelen taal thema Dieren mei-juni 2018 Leesvaardigheid: – De leerlingen weten dat ze vragen kunnen beantwoorden door te lezen en daarover na te denken – De leerlingen kunnen hun voorkennis activeren bij verhalen en teksten – De leerlingen kunnen informatie afleiden uit een tekst en verbinden aan wat ze al weten – De leerlingen kunnen […]

Koningsspelen 2018

Voor de meivakantie waren de Koningsspelen. De kinderen hebben daarbij genoten van allerlei leuke spelletjes! Hieronder wat foto’s.

koningsspelen 2018

We hebben een super mooie dag gehad met veel spelletjes en een hoop plezier met elkaar. Gelukkig bleef het droog en zijn we veel buiten geweest.

Foto’s bezoek van Gogh museum

De kinderen hebben ontzettend genoten van hun bezoek aan het van Gogh museum. We hebben een rondleiding gekregen van Coco en Jojo, die daar waren om hun opa Camille te helpen met het oplossen van een ruzie. De kinderen hebben Coco en Jojo geholpen en we hebben ons bezoek afgesloten met een feestje!

Foto’s uitstapje Artis

Hieronder de foto’s van ons uitstapje naar Artis. Het was een geweldige afsluiting van ons thema ‘Dieren uit een ei.’

Rekenspelletjes groepen 3

Rekenen Wij werken op Wereldwijs met de rekenmethode Wereld in Getallen. Kinderen leren zo op spelenderwijs rekenen met sommen. Wij gebruiken hiernaast ook rekenspelletjes. Die zijn bedoeld om kinderen te helpen met het automatiseren (snel tot een goed antwoord komen) en memoriseren (uit je hoofd kennen) van sommen.   Welke automatiseringssommen komen aan bod in […]

1 2 3 33