Sinterklaasviering!!!

Wauw, wat had iedereen weer goed zijn best gedaan om een mooie surprise in elkaar te knutselen. We hebben heel veel plezier gehad bij het openmaken en gesmuld van alle lekkernijen. Hieronder nog enkele foto’s van de aankomst van de sint en alle surprises.  

Foto’s Sinterklaasviering 5 december 2018

Het Sinterklaasfeest op 5 december was zoals elk jaar weer een groot succes! Sint kwam aan in een huifkar met een tractor, wat gaaf! De kinderen hebben liedjes voor hem gezongen, hun cadeautjes uitgepakt en lekker met hun nieuwe speelgoed gespeeld. Hieronder wat foto’s van onze gezellige dag! 🙂

Anti pestclub

Wij hebben in onze groep allemaal een anti-pestclub armbandje gekregen. In de klas hebben wij het gehad over het verschil tussen pesten en plagen en hoe wij kunnen voorkomen dat er gepest wordt en hoe wij iemand kunnen helpen die gepest wordt. Wij zijn dus lid van de anti-pest club!

Experts op bezoek in de klas (thema de dokter)

De afgelopen weken hebben wij bezoek gehad van een verpleegkundige, twee dokters en een apothekersassistente. De kinderen hebben hun onderzoeksvragen aan deze experts kunnen stellen en zo antwoord gekregen op hun vragen.

Foto’s bezoek aan Artis

Op vrijdag 19 oktober zijn wij naar Artis geweest om ons thema Dierentuin af te sluiten. We hebben verschillende experts aangesproken om antwoord te krijgen op onze onderzoeksvragen en we hebben een leuke les gehad over verschillende soorten dieren.

Brief van de ouders

Amsterdam 16 nov. 18, Beste Mevrouw Grep, Allen Wij schrijven deze brief naar aanleiding van uw beschuldigingen aan het adres van onze school Wereldwijs op Mart Radio. Verdrietig, verbaasd en boos, dat zijn emoties die naar boven kwamen bij ons ouders nadat we vernamen wat u over onze school verteld heeft. Graag nodigen we u […]

Start IPC: zij maakten het verschil

Start IPC: Zij maakten het verschil Vandaag zijn we gestart met het nieuwe thema. Aan het begin kregen we een puzzel. De persoon op deze puzzel moesten we vervolgens zoeken in de wall of Fame. Al snel herkenden we anderen, zoals AndrĂ© Kuipers, Annie M. G. Schmidt, Michael Jackson en Max Verstappen. Maar de man […]

Afsluiting IPC: Hoe leren we?

6 november hebben we IPC afgesloten met het nationaal schoolontbijt in de klas met de papa’s, mama’s en oma in de klas. Want een goede start is een goed begin van de dag!

Zinsbouw oefenen

Buiten lekker aan het rennen, maar ondertussen heel hard aan het oefenen met lidwoorden, zelfstandignaamwoorden, persoonlijk voornaamwoorden en telwoorden!

Doelen Reken- en wiskundeactiviteiten – Thema Ziek! – november/december 2018

Synchroon kunnen tellen tot tenminste 10 Het indirect vergelijken door afpassen (lengte) en uitscheppen (inhoud) met natuurlijke maat of standaardmaat en de daarbij behorende taal kunnen gebruiken (korter, langer, breder etc.) Zich kunnen oriënteren in een bekende ruimte en het daarbij hanteren van oriënteringsbegrippen als voor, achter, dichtbij, naast etc.

1 2 3 33