Laatste nieuwsbrief

 

 

 

 

Drukwerk

OBS Wereldwijs
Geerdinkhof 696
1103 RP Amsterdam
020 – 6981078
nieuwsbrief OBS WERELDWIJS     NR 11

16 februari schooljaar 2017-2018

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit.) 
21 februari Informatieochtend voor nieuwe ouders
24 februari /m 11 maart Voorjaarsvakantie
12 maart Rapporten klaar
13 en 15 maart Oudergesprekken
14 maart Staking: school dicht
16 maart Nieuwsbrief 12

 

Even een stukje van Rob (de conciërge)

Zoals de meesten van u al wel weten ga ik per 1 maart met pensioen, jawel!!! Het wordt geen groots afscheid, ben ik niet zo van (één van mijn minder sterke kanten), het voordeel is voor mij dan wel dat ik ook nog eens rustig langs kan komen zonder dat er misschien gedacht wordt, daar is ie toch weer!!! Ik zou het wel heel erg leuk vinden als iedereen die me nog een handdruk zou willen geven even bij me binnen komt lopen in de laatste week. Ik weet nu al dat ik alle collega’s en ouders, maar toch ook vooral alle lieve, ondeugende, leuke, stoute en onschuldige kinderen heel erg zal gaan missen!! Ik wens iedereen het aller allerbeste toe.

Ik denk dat we een goede opvolger hebben gevonden en ik wens Jay heel veel succes op Wereldwijs.

Rob


Terugblik IPC afsluiting

 

Wat een mooie presentaties en ander werk van onze leerlingen in groep 5-8. Ouders bedankt voor uw komst bij de afsluiting van ons tweede IPC thema

Terugblik Ouderworkshopavond

 

Bij de workshop Cijferend delen werd er uitstekend uitgelegd hoe we dat tegenwoordig doen bij het rekenen.

Trots!

Dank voor uw komst!

Volgende keer hopen we u nog in grotere getale te mogen ontmoeten!

Het gaat over het onderwijs aan uw kinderen. Denkt u nog eens aan de intentieverklaring die u heeft ondertekend bij inschrijving van uw kind. We verwachten u eigenlijk allemaal bij zo’n leuke avond die wij met heel veel plezier, tijd en passie speciaal voor u voorbereiden.

 

Bikkelen tijdens de griepgolf

 

We hopen dat we het ergste achter de rug hebben maar ook op Wereldwijs heeft de griepgolf echt toegeslagen onder het personeel. Met heel veel inspanningen zijn bijna alle dagen de groepen bezet geweest. Met dank aan onze onderwijsassistenten, IB-ers en directieleden.

Dit trekt een enorme wissel op onze werkdruk want onze andere werkzaamheden kunnen nu niet doorgaan. Uw begrip is daarom erg fijn!

 

Bijlmerdrie gaat verhuizen

In goed overleg met Samenspel gaan we van pand ruilen. Dat betekent dat Bijlmerdrie in de meivakantie verhuist naar locatie Geerdinkhof. We zijn daar heel blij mee. We werken intensief samen met Bijlmerdrie en veel van onze medewerkers werken op beide locaties. Dus het is heerlijk als we zo dicht bij elkaar gehuisvest zijn in de toekomst.

 

Oudergesprekken 13 en 15 maart

Maandag 12 maart krijgt u het rapport van uw kind. De oudergesprekken zijn op 13 en 15 maart (ook avond). U kunt vanaf volgende week dinsdag intekenen. Sommige leerkrachten wijken van deze data af ivm hun werkdagen. U wordt hierover apart op de hoogte gebracht door de leerkracht van uw kind.

 

Staking 14 maart

Eindelijk is er goed nieuws. De druk op de politiek door PO in Actie heeft geholpen.

Er komt geld vrij om de werkdruk te verlichten.

Hoeveel dat precies is voor Wereldwijs is nog niet duidelijk, maar als ze, zoals bekend is, uitgaan van 35.000 voor een school van 225 leerlingen, dan is de som voor 350 leerlingen niet moeilijk te maken.

Natuurlijk gaan we heel goed kijken hoe we dat gaan inzetten zodat leerkrachten het ook echt gaan merken. In de toekomst zou het bedrag oplopen naar 65.000 dus dat ziet er heel goed uit.

Ook via de gemeente komt er voor Wereldwijs extra geld vrij omdat het aantal leerlingen nu eerlijker wordt meegenomen in de subsidies. Alles met elkaar kunnen we zeker mooie dingen gaan doen.

Wat daarbij wel nodig is zijn extra leerkrachten. Daar zit nog wel een knelpunt. Het vak van leerkracht is niet alleen door de werkdruk maar ook door het te lage salaris niet aantrekkelijk voor nieuwe instromers. Die salarisverhoging blijft dus heel erg belangrijk om iets te doen aan het lerarentekort. De komende weken onderhandelen de vakbonden hierover. We hopen op positieve berichten. Om dat te onderstrepen is op 14 februari in het noorden van het land gestaakt en op 14 maart zijn Amsterdam en het midden van Nederland aan de beurt. De stakingsbereidheid van het team is groot en daarom gaat de school dicht op 14 maart.

 Inspectiebezoek op 12 april

Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van 19 januari hebben wij een excellentie aanvraag gedaan bij de inspectie. Op 12 april krijgen wij bezoek om te kijken of ons oordeel ‘Goed’ na twee jaar nog steeds geldt. Dit is voorwaardelijk om mee te mogen doen aan het excellentietraject. Altijd weer spannend maar we zien het bezoek ook met het volste vertrouwen tegemoet.

Duimt u met ons mee?

Op deze dag vindt ook het eindconcert van groep 8 plaats! U komt toch wel kijken!

 

Even voorstellen

 

Beste ouders, Ik ben Francine van den Broek en ben sinds begin januari werkzaam als vakleerkracht Beeldende Vorming op de maandag en de woensdag. Hiervoor heb ik bevo gegeven op basisschool t Gein, in Amsterdam Zuid Oost, en ook geef ik al heel wat jaren houtbewerking en naschoolse activiteiten op een school in Diemen. Ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vriend en onze drie zoontjes (van bijna 7, 4 en een baby’tje van een half jaar) in Amsterdam Oost/Zeeburg. Naast het verzinnen van leuke opdrachten voor de bevo en het moeder zijn, hou ik erg van, als ik er de tijd voor heb, tuinieren, koken en klussen in en om het huis. Tot nu toe geef ik met heel veel plezier les op Wereldwijs en heb ik al mogen ontdekken dat er heel veel creativiteit te vinden is in deze school en ik ben benieuwd naar wat er komen gaat!

 

Voorjaarsvakantie

Let op! Voor de kinderen duurt de vakantie 2 weken. Het team gebruikt de tweede week om te studeren.

Een druk programma met oa:

  • het bestuderen van de resultaten van de toetsweek
  • het schrijven van de rapporten
  • een studiedag over formatieve assessment
  • alle leerkrachten gaan op bezoek naar een school van hun keuze

Kortom een drukke week voor het team. Daarna zijn we er weer helemaal klaar voor om de kinderen het beste onderwijs te geven.

 

Leerorkest wijktalentorkesten Zuidoost gaven concert in teken van ‘Bijlmer 50 jaar’!

In 50 jaar tijd heeft de Bijlmer zich ontwikkeld tot een levendige, diverse, veelzijdige buurt – een inspiratiebron voor velen, voor creativiteit en vernieuwing. Hier is het Leerorkest geboren en groot geworden. Op maandag 22 januari 2018 gaven de leerlingen van het Leerorkest en wijktalentorkesten uit Zuidoost dan ook samen een Nieuwjaarsconcert in het teken van ‘Bijlmer 50 jaar’.