Laatste nieuwsbrief

 

 

 

 

Drukwerk

OBS Wereldwijs
Geerdinkhof 696
1103 RP Amsterdam
020 – 6981078
Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS NR 8

22 december schooljaar 2017-2018

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit.) 
23 t/m 7 januari Kerstvakantie
Maandag 8 januari Start schaatsen groep 6Start koorlessen groep 7/8 en groep 8
10 en 11 januari Gastlessen Jump in alle groepen
Maandag 15 januari Start NaSchoolse activiteiten blok 2Start Topuur jaarlaag 5 en jaarlaag 7.
Dinsdag16 januari Workshop voor ouders gezonde lunch
Vrijdag 19 januari Nieuwsbrief 9
Vrijdag 26 januari Afsluiting IPC groep 5-8 Ouders zeer welkom!

 

Ouders bedankt!

 

We willen alle ouders die hebben geholpen

met de kerststukjes maken, hartelijk bedanken.

Zonder jullie hulp was het niet gelukt.

Ook de gezelligheid, de Belgische bonbons

en het shoppen in de buurt hahaha,

was super!!!

 

De Kerstwerkgroep

Best druk hoor!

 

En wat was het weer een gezellig samenzijn en wat is er geweldig en lekker gekookt en gebakken!

Nagenieten

kerstkoor groepen 5 olv juf Jerina aan de piano

kerstdiner

kerstborrel in de hal. Met dank aan de Ouderraad!!

De voorspeellessen van het leerorkest druk bezocht!

Wat fijn dat er zoveel ouders zijn komen kijken naar de voorspeellessen van het leerorkest.

Topuur voor groepen 5 en 7

Vanaf 15 januari krijgen de jaarlagen 5 en 7 hun lessen Topuur 10 weken lang.

We werken samen met de kunstenaars van SEP (stichting educatieve projecten). De leerlingen kunnen kiezen uit drie onderdelen uit het blok Nieuwe Media

  • stop motion
  • fotografie
  • filmpjes maken

Dat worden vast weer hele leuke en leerzame lessen!

 Successen gedeeld

Zoals u weet werkt ons team in kleinere leerteams met behulp van de methodiek van stichting leerKRACHT.

In ons vierde jaar zijn we inmiddels geroutineerd maar ook nog steeds optimaal gemotiveerd om het onderwijs samen elke dag een beetje beter te maken. We werken aan ons speerpunt: leerlingen zijn (mede) verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Daarvoor hebben we de leerlingen eerst geleerd dat er een groei mindset nodig is om te leren en dat een vaste mindset je daar niet bij helpt. En vooral: van fouten maken leer je heel veel!

Ook weten alle leerlingen nu wat succescriteria zijn bij een opdracht of een doel. Samen met de leerkracht worden die bepaald zodat je goed weet wanneer je tevreden kunt zijn en dus veel hebt geleerd.

Zelf zijn we ook trots op dit resultaat en bij onze verbindingssessie van de verschillende leerteams hebben we een mooie slinger gemaakt van het behaalde succes.

Groep 6 gaat schaatsen

op 8, 15, 22 en 29 januari zijn de lessen

De Jaap Eden IJsbaan vindt het belangrijk om Amsterdamse jeugd te enthousiasmeren voor de                                           schaatssport. Daarom bieden zij een Schoolschaats-programma aan.

Schaatsen is een complete beweging waarin kinderen veel energie en concentratie kwijt kunnen.

Deze oer-Hollandse sport is sterk in onze cultuur ingebed. Doordat er niet ieder jaar natuurijs is,                                                       dreigen kinderen het gevoel voor schaatsen te verliezen. Schaatsen kan een prima bijdrage leveren                                                      om de toenemende obesitas onder de jeugd een halt toe te roepen.

Het schoolschaatsen bestaat uit vier lessen waarin verschillende schaatsdisciplines aan bod komen o.a. langebaanschaatsen en ijshockey. Het geheel wordt afgesloten met een echte ‘Elfstedentocht’. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, professionele trainers van De Schaatsschool. De lessen duren één uur en worden gegeven in de ijshal.

De lessen zullen dus altijd doorgang vinden, ook al is het slecht weer. Er wordt goed materiaal ingezet zodat alle voorwaarden aanwezig zijn om kinderen snel te leren schaatsen. Neem je eigen muts, sjaal en handschoenen mee.

Terugblik studiedag: culturele competenties

Op 6 december had ons team een studiedag.

In de ochtend hebben we ons verdiept in hoe we het ontwikkelingsgericht werken nog beter kunnen doen en zijn we practisch aan de slag gegaan om de thema’s waarmee we werken te verdiepen.

In de middag hadden we onze laatste module (van de vier) over het herkennen en ervaren van culturele competenties van onze leerlingen.

In de cursus C-zicht (werken met culturele competenties) hebben we geleerd hoe we procesgericht kunnen werken aan de ontwikkeling van culturele competenties van onze leerlingen. Dat zijn:

  • Reflecterend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Creërend vermogen
  • Presenteren
  • Samenwerken
  • Zelfstandig werken

Al deze competenties heb je nodig bij het doorlopen van een creatief proces.

De cirkel laat de verschillende fasen zien die een leerling doorloopt in een creatief proces

 Nieuwe leerkracht Beeldende vorming

Na de kerstvakantie komt juf Francine ons team versterken. Zij gaat de lessen beeldende vorming geven op maandag en woensdag. In de volgende nieuwsbrief zal zij zich voorstellen. We heten haar van harte welkom!

Personele ontwikkelingen

Na de kerstvakantie hebben we voor juf Anastasia drie dagen vervanging gevonden. We zijn blij dat juf Wendy ons team komt versterken op maandag t/m woensdag. De andere dagen zullen juf Rita en juf Isabella de groep doen.

Juf Lisa wordt in de kerstvakantie geopereerd en zal een paar weken niet aanwezig zijn. Juf Aysenur is er op maandag en dinsdag en de andere dagen wordt zij vervangen door juf Maria van de Brede Selectie, onze invalpool.

 Groep 5b ligt op schema!

Groep 5b van juf Bertine is hard bezig de gezondste klas te worden.

Een 100% score op fruit en water drinken

en de bruin brood thermometer staat al op

94%!

en ouders schrijven stimulerende briefjes…

TOP!

IPC thema in groep 5-8

Het tweede thema van IPC is inmiddels in volle gang. De kinderen leren veel over onze ‘Actieve Planeet’, dus over vulkanen en andere natuurverschijnselen.

Houdt u vast 26 januari vrij in de agenda want dan worden alle ouders van de groepen 5-8 uitgenodigd om te komen luisteren en kijken naar alles wat er is geleerd bij dit thema!

U krijgt nog een officiële uitnodiging!

Amsterdammertje van het jaar

Kent u iemand die hier voor in aanmerking komt? Geef haar/hem dan op voor 31 december!

Leerkrachten gezocht!

Weet u nog iemand of wilt u zelf in het onderwijs aan de slag? Kijk dan eens op de website van de Brede Selectie.

www.debredeselectie.nl

Rob met pensioen

We kunnen het ons nog niet voorstellen maar toch is het zo. Rob gaat met pensioen per 1 maart. Dus daarom deze vacature tekst. Weet u nog iemand die geschikt is..

Vacature conciërge OBS Wereldwijs

Wereldwijs zoekt een fijne, communicatief sterke en handige conciërge! Onze huidige conciërge gaat met pensioen per 1 maart. Eigenlijk weten we niet wat we zonder hem moeten en daarom zoeken wij een geweldige opvolger.

We zoeken iemand die oog heeft voor het gebouw en de omgeving en kan klussen. Die altijd bereid is om snel een helpende hand toe te steken en gemakkelijk zaken regelt en flexibel is . Die nauwkeurig is en het liefst ook verstand heeft van IT (netwerkbeheer, hard- en software). Die ouders te woord staat en kinderen kent en stressbestendig is. Die onze visie en kernwaarden ondersteunt en ook voor onze koffie en thee zorgt, de was doet, de brieven verspreidt, de muziekinstallatie klaar zet, boodschappen doet, reparaties verricht, telefoon opneemt, toezicht houdt, opruimt, bereid is om af en toe in de avond te werken…,… kortom teveel om op te noemen.

Dus hou je van veel afwisseling, ben je stressbestendig, handig en praktisch ingesteld dan voel je je vast thuis bij ons op Wereldwijs!

Dit is een tijdelijke vacature met zicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Het betreft een fulltime aanstelling.

Salarisschaal 3 volgend de cao-PO

Je motivatiebrief en CV graag sturen voor 12 januari 2018 naar

p.hoonhout@obs-wereldwijs.nl