13 februari 2018: themabijeenkomst ochtendroutine

Zeker in de winter is het niet altijd makkelijk om op tijd op te staan en op tijd op school komen met jonge kinderen valt ook niet mee. Maar het Kán wel!! Hier een aantal tips om rustig de ochtend door te komen:

  • Begin al ’s avonds met de voorbereidingen; – zet vast de ontbijtspullen klaar.                                                                               – leg vast de kleren klaar van                                                                               je kinderen en jezelf!                                                                               – Maak de broodtrommels vast                                                                                  klaar en bewaar ze in de                                                                                  koelkast.                                                                               – Laat je kind ’s avonds douchen in                                                                                 plaats van in de ochtend.
  • Zet je wekker ver weg zodat je er echt uit moet om hem uit te zetten. Gebruik desnoods twee wekkers.
  • Maak gebruik van een checklist met plaatjes zodat je kind kan zien wat er gedaan moet worden.

Wil je hier meer tips en trucs en/of wil je hier hulp bij? Dinsdag 13 februari geef ik een themabijeenkomst over de ochtendroutine. Vanaf 8.30 in de ouderkamer.

Jullie zijn welkom.

Groet, Femke (ouderconsulent)