muzikale vorming

Vindt u het interessant te lezen wat muziek doet met kinderhersenen? Lees dan het artikel van Mark Mieras muziek en kinderhersenen

De muzikale vorming vormt binnen de culturele educatie onze topprioriteit. Het programma van het leerorkest   wordt nu voor het 7e jaar uitgevoerd voor de groepen 5-8. Sinds 2012-2013 nemen we deel aan de Muziekpilot Amsterdam. Voor ons een manier om goed begeleid en extra gefinancierd het muziekonderwijs in onze school op een hoger niveau te krijgen. In de groepen 1-2 wordt veel gezongen en de leerkrachten krijgen daarbij praktische ondersteuning van een coach van het Concertgebouw. Via de stichting MEMO komen er in de groepen 1-2 , 8 a 10 keer per jaar muzikanten in de klas, die hun instrument presenteren en een klein concertje geven voor de jongste kinderen.  In de groepen 3 en 4 nemen we deel aan het Voortraject Leerorkest van het MCZO. Een docente van de muziekschool verzorgt voor deze groepen 20 lessen waarin zingen en algemene muziekleer centraal staan.

De groepen 5  bezoeken een repetitie-concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest, de promotor van het Leerorkest en de groepen 1-2 nemen deel aan het project “Kleutersinfonietta” en wonen het bijbehorende concert bij in het Concertgebouw Amsterdam. Op 1 november 2012 werd er in onze school voor alle kinderen – cellisten van de samenwerkende scholen een workshop gegeven door Kevin Olusola