Thuisonderwijs en groeimindset

Wereldwijs en Bijlmerdrie tonen een enorme groeimindset.

In twee dagen tijd hebben zij zich volledig voorbereid voor het thuisonderwijs.
Besloten is om gewoon door te gaan met de leerstof. Daarin zit al veel herhaling en we willen juist dat onze kinderen uitgedaagd blijven en doorgaan met ontwikkelen. Maar ja dan moeten we natuurlijk wel instructie geven en differentiëren!
Daarom hebben we ons vliegensvlug geschoold om instructievideo’s te maken. Veel gelachen maar elke dag worden en nu gemiddeld drie video’s bij het dagprogramma gemaakt. Waarbij even op de pauzeknop kan worden gedrukt of na afloop nog een extra filmpje te zien voor wie meer uitleg wil. Met behulp van Zoom nodigen we kleine groepjes leerlingen uit voor live uitleg. En de leerkrachten appen, Skypen of FaceTimen individueel met leerlingen. De hele dag zijn zij bereikbaar voor vragen en individuele uitleg. Wat fijn al die gratis inlogs en websites! We kunnen goed grasduinen en kiezen wat we kunnen gebruiken.
Elke dag geven we een verassingsopdracht. Want uitdagen heeft ook met verassen te maken. En onze vakleerkrachten geven ook opdrachten: Beeldende vormingsopdrachten ( die met simpele middelen thuis gedaan kunnen worden)  en bewegingsopdrachten. GYMbingo is een HIT! Wie wil nu niet op elk bed in huis een koprol maken?
We hebben alle werkboeken laten ophalen en we hebben alle kinderen een boek cadeau gedaan ( geef mij maar een boek actie) waar we natuurlijk ook weer leuke opdrachten mee gaan doen.
Bij de onderbouw leest de juf bijvoorbeeld gewoon even een prentenboek voor en geeft zij via de video leuke opdrachten. Zo ziet iedereen de juf of meester dagelijks!
We houden het formatief leren hoog! Er wordt nog steeds ingeschaald bij elke leerdoel door de kinderen en de fotootjes worden naar de juffen en meesters gestuurd.
We vragen alle leerlingen hun successen met ons te delen. En ouders sturen filmpjes en foto’s. En ook hele leuke eigen creatieve opdrachten die we dan weer delen via Parro.
Wat zijn we trots op alle ouders en leerlingen. Allemaal in de groeimindset: proberen, oefenen, leren van je fouten, doorzetten en nieuwsgierig zijn.
Thuisonderwijs: we leren met zijn allen weer veel bij!