Doelen taal thema De raket

Leesvaardigheid: – De leerlingen weten dat ze vragen kunnen krijgen bij een boek, tekst of illustratie – De leerlingen weten dat ze vragen kunnen beantwoorden door te lezen en daarover na te denken Schrijfvaardigheid: – Leerlingen weten dat schrijven of notities maken helpt bij het onthouden van nieuwe informatie – Leerlingen kennen kenmerken van verhalende en informatieve […]

Doelen rekenen thema De raket

- Kennis van de telrij tot tenminste 10 – Structurerend (verkort) kunnen tellen, bv. in stapjes van 2 – In de telrij tot 20 vanaf ieder getal kunnen door- en terugtellen – Het kunnen onderscheiden van grootheden zoals lengte, gewicht, volume, kleur etc

Foto’s pannenkoeken bakken bij kinderboerderij Bijlmerweide

Vlak voor de kerstvakantie hebben we een uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij. De kinderen kregen daar een pannenkoekenles. Ze mochten de ingrediënten voor de pannenkoeken deels zelf maken en verzamelen op de boerderij. De papa’s en mama’s die mee waren hebben heerlijke pannenkoeken gebakken!

Afsluiting Topuur groepen 3

De kinderen hebben tijdens meerdere topuur-lessen les gehad in dans, beeldende vorming en drama. De lessen zijn afgesloten met korte presentaties. Hieronder wat foto’s.

Kerstfeest 2017

  Het laatste kerstdiner van de basisschool! Wat een gek idee! Maar wat was het gezellig zeg! Iedereen zag er prachtig uit! Haren netjes, mooiste schoenen aan, stropdas om, glitters…prachtig! We hebben gezellig gegeten met elkaar en genoten van al het lekkers dat iedereen meegenomen had. Ik geloof dat er nog weinig hapjes over waren […]

kerststukjes maken

We hebben prachtige kerststukjes gemaakt. Lieve hulp moeders en vaders, opa’s en oma’s. Super bedankt voor jullie hulp hierbij.

leervragen over de speelgoedwinkel

onze leervragen: hoe speel je met speelgoed dat snel stuk kan gaan? hoe staan spullen in een schap? hoe wordt een metalen speelgoedtrein gemaakt? hoe kun je betalen? kun je pinnen in de winkel? hoe worden houten poppetjes gemaakt? hoe wordt gekleurd papier gemaakt?

Oefenen met spelling

Leuke manieren om te oefenen met spelling en dictee! Klik hieronder op de link. Leestrainer Junior Einstein Klik op het kikkerspel! Kies dan Taalverhaal / week …  (weeknummer is hetzelfde als woordpakketnummer) Kikkerspel!

1 2 3 32